Καρόλα Ρακέτε: H καπετάνισσα που αψήφησε τον Σαλβίνι κάνει έκκληση στην ΕΕ για το μεταναστευτικό

Καρόλα Ρακέτε: H καπετάνισσα που αψήφησε τον Σαλβίνι κάνει έκκληση στην ΕΕ για το μεταναστευτικό Facebook Twitter
0

Η Καρόλα Ρακέτε, η καπετάνισσα  του Sea-Watch 3, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να οργανωθεί ώστε να βρεθεί ένας τρόπος για να αποβιβάζονται οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα ώστε να μην αναγκάζονται οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να αντιμετωπίζουν καταστάσεις όπως αυτή που έζησε η ίδια. 

Η 31χρονη Γερμανίδα κατέθεσε σήμερα επί τρεις ώρες στους εισαγγελείς του Αγκριτζέντο, στη Σικελία. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της παροχής βοήθειας σε παράτυπους μετανάστες, επειδή τον Ιούνιο αποβίβασε τους ανθρώπους που είχε διασώσει στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, αρνούμενη να υπακούσει στις εντολές του ιταλικού λιμενικού.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που είχα την ευκαιρία να εξηγήσω λεπτομερώς τη διάσωση που πραγματοποιήσαμε στις 12 Ιουνίου», είπε, εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο. «Ελπίζω ειλικρινά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τώρα που εξελέγη το νέο (ευρωπαϊκό) κοινοβούλιο, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση και ότι όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα συνεργαστούν μελλοντικά για να δέχονται όλα τα πρόσωπα που διασώζονται από πολιτικά σκάφη», πρόσθεσε.

Η Ρακέτε έφτασε στο δικαστικό μέγαρο γύρω στις 11 το πρωί. Αρκετοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί απ' έξω, για να της εκφράσουν τη στήριξή τους, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Η διάσωση ανθρώπων δεν είναι έγκλημα".

Με μια ανακοίνωσή τους, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ κάλεσαν τις ιταλικές αρχές "να βάλουν αμέσως τέλος στην ποινικοποίηση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης" μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης. Κάλεσαν επίσης τους πολιτικούς αξιωματούχους να αποφύγουν τις δηλώσεις για τις δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις του εναντίον της 31χρονης Ρακέτε, που την αποκαλεί «εγκληματία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM
ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM