Καρόλα Ρακέτε: H καπετάνισσα που αψήφησε τον Σαλβίνι κάνει έκκληση στην ΕΕ για το μεταναστευτικό

Καρόλα Ρακέτε: H καπετάνισσα που αψήφησε τον Σαλβίνι κάνει έκκληση στην ΕΕ για το μεταναστευτικό Facebook Twitter
0

Η Καρόλα Ρακέτε, η καπετάνισσα  του Sea-Watch 3, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να οργανωθεί ώστε να βρεθεί ένας τρόπος για να αποβιβάζονται οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα ώστε να μην αναγκάζονται οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να αντιμετωπίζουν καταστάσεις όπως αυτή που έζησε η ίδια. 

Η 31χρονη Γερμανίδα κατέθεσε σήμερα επί τρεις ώρες στους εισαγγελείς του Αγκριτζέντο, στη Σικελία. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της παροχής βοήθειας σε παράτυπους μετανάστες, επειδή τον Ιούνιο αποβίβασε τους ανθρώπους που είχε διασώσει στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, αρνούμενη να υπακούσει στις εντολές του ιταλικού λιμενικού.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που είχα την ευκαιρία να εξηγήσω λεπτομερώς τη διάσωση που πραγματοποιήσαμε στις 12 Ιουνίου», είπε, εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο. «Ελπίζω ειλικρινά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τώρα που εξελέγη το νέο (ευρωπαϊκό) κοινοβούλιο, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση και ότι όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα συνεργαστούν μελλοντικά για να δέχονται όλα τα πρόσωπα που διασώζονται από πολιτικά σκάφη», πρόσθεσε.

Η Ρακέτε έφτασε στο δικαστικό μέγαρο γύρω στις 11 το πρωί. Αρκετοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί απ' έξω, για να της εκφράσουν τη στήριξή τους, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Η διάσωση ανθρώπων δεν είναι έγκλημα".

Με μια ανακοίνωσή τους, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ κάλεσαν τις ιταλικές αρχές "να βάλουν αμέσως τέλος στην ποινικοποίηση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης" μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης. Κάλεσαν επίσης τους πολιτικούς αξιωματούχους να αποφύγουν τις δηλώσεις για τις δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις του εναντίον της 31χρονης Ρακέτε, που την αποκαλεί «εγκληματία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΚΟΥΒΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Τραμπ: Αποκαλεί την Κούβα «αποτυχημένο κράτος» και εντείνει την πίεση προς την Ουκρανία

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπογραμμίζουν την στρατηγική των ΗΠΑ να πιέσουν για συμφωνίες και στα τρία μέτωπα -Ουκρανία, Κούβα και Ιράν- εν μέσω έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και στρατιωτικής έντασης
THE LIFO TEAM
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βατικανό: Η Θεία Λειτουργία θα μεταφραστεί σε 60 γλώσσες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Βατικανό θα προσφέρει για πρώτη φορά ζωντανές μεταφράσεις της Θείας Λειτουργίας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους πιστούς να παρακολουθούν την λειτουργία σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητών τηλεφώνων
THE LIFO TEAM