Καρόλα Ρακέτε: H καπετάνισσα που αψήφησε τον Σαλβίνι κάνει έκκληση στην ΕΕ για το μεταναστευτικό

Καρόλα Ρακέτε: H καπετάνισσα που αψήφησε τον Σαλβίνι κάνει έκκληση στην ΕΕ για το μεταναστευτικό Facebook Twitter
0

Η Καρόλα Ρακέτε, η καπετάνισσα  του Sea-Watch 3, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να οργανωθεί ώστε να βρεθεί ένας τρόπος για να αποβιβάζονται οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα ώστε να μην αναγκάζονται οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να αντιμετωπίζουν καταστάσεις όπως αυτή που έζησε η ίδια. 

Η 31χρονη Γερμανίδα κατέθεσε σήμερα επί τρεις ώρες στους εισαγγελείς του Αγκριτζέντο, στη Σικελία. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της παροχής βοήθειας σε παράτυπους μετανάστες, επειδή τον Ιούνιο αποβίβασε τους ανθρώπους που είχε διασώσει στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, αρνούμενη να υπακούσει στις εντολές του ιταλικού λιμενικού.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που είχα την ευκαιρία να εξηγήσω λεπτομερώς τη διάσωση που πραγματοποιήσαμε στις 12 Ιουνίου», είπε, εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο. «Ελπίζω ειλικρινά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τώρα που εξελέγη το νέο (ευρωπαϊκό) κοινοβούλιο, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση και ότι όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα συνεργαστούν μελλοντικά για να δέχονται όλα τα πρόσωπα που διασώζονται από πολιτικά σκάφη», πρόσθεσε.

Η Ρακέτε έφτασε στο δικαστικό μέγαρο γύρω στις 11 το πρωί. Αρκετοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί απ' έξω, για να της εκφράσουν τη στήριξή τους, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Η διάσωση ανθρώπων δεν είναι έγκλημα".

Με μια ανακοίνωσή τους, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ κάλεσαν τις ιταλικές αρχές "να βάλουν αμέσως τέλος στην ποινικοποίηση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης" μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης. Κάλεσαν επίσης τους πολιτικούς αξιωματούχους να αποφύγουν τις δηλώσεις για τις δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις του εναντίον της 31χρονης Ρακέτε, που την αποκαλεί «εγκληματία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM