Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εμπρησμό σε στούντιο animation στην Ιαπωνία.

 

Όπως μεταδίδει ο Guardian η πυρκαγιά οφείλεται σε σκόπιμη, εγκληματική ενέργεια και ο δράστης κρατείται, τραυματισμένος, από την αστυνομία. Όλα ξεκίνησαν στις 10:30π.μ τοπική ώρα, όταν ο εμπρηστής μπήκε στο πρώτο στούντιο της Kyoto Animation στο Κιότο και έριξε πετρέλαιο σε διάφορα σημεία πριν βάλει φωτιά.

 

Τη στιγμή της επίθεσης στο κτίριου υπήρχαν περισσότερα από 70 άτομα ενώ αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως άκουσαν τον δράστη να φωνάζει «να πεθάνετε». Ο 41χρονος συνελήφθη από τις αρχές και παραδέχτηκε την πράξη του, χωρίς τα κίνητρά του να έχουν γίνει γνωστά. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δέκα από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Περίπου 30 πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβεστικά έσπευσαν στο τριώροφο κτίριο μετά από αναφορές για εκρήξεις και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα γύρω νοσοκομεία της πόλης. Τα γραφεία μέσα στο κτίριο καλύπτουν συνολική επιφάνεια 700 τετραγωνικών μέτρων. Καθώς οι φλόγες εξαπλώθηκαν στο κτίριο, εργαζόμενοι καλούσαν και ξανακαλούσαν την πυροσβεστική ζητώντας την άμεση συνδρομή της. «Βοήθεια, οι φλόγες ανεβαίνουν», έλεγαν στο τηλεφωνικό κέντρο.