Γκραν μάστερ στο σκάκι πιάστηκε να κλέβει με το κινητό του στην τουαλέτα - Tον ξεμπρόστιασαν με φωτογραφία

Γκραν μάστερ στο σκάκι πιάστηκε να κλέβει με το κινητό του στην τουαλέτα - Tον ξεμπρόστιασαν με φωτογραφία Facebook Twitter
Κάποιος φωτογράφισε έναν κορυφαίο παίκτη στο σκάκι να χρησιμοποιεί το κινητό του μέσα σε τουαλέτα.
0

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιστών δήλωσε πως αποβάλλει έναν παίκτη από τουρνουά στη Γαλλία, καθώς πιάστηκε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Η οργάνωση δήλωσε την Παρασκευή στο Twitter ότι είχε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία κατά του Igors Rausis και πως αυτά είχαν σταλεί στην επιτροπή δεοντολογίας προσθέτοντας πως είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει την εξαπάτηση στο σκάκι. Τα κινητά απαγορεύονται για όλους τους παίχτες προκειμένου να μην χρησιμοποιούνται apps για σκάκι.

Ο Rausis είναι ένας 58χρονος με καταγωγή από τη Λετονία και την Τσεχία που έχει κερδίσει αρκετούς τίτλους τα τελευταία χρόνια. Στον αριθ. 53 από τους 2686 συνολικά της ομοσπονδίας σκακιστών, ήταν μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στην παγκόσμια βαθμολογία.

Γκραν μάστερ στο σκάκι πιάστηκε να κλέβει με το κινητό του στην τουαλέτα - Tον ξεμπρόστιασαν με φωτογραφία Facebook Twitter

Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Emil Sutovsky, έγραψε στο Facebook ότι ο Rausis ήταν ύποπτος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Chess.com ανέφερε ότι ένα τηλέφωνο βρέθηκε σε μια τουαλέτα που μόλις είχε χρησιμοποιηθεί από τον Rausis στο Στρασβούργο και πως ο παίκτης υπέγραψε αργότερα δήλωση με την οποία παραδέχτηκε ότι ανήκε σε αυτόν. Στη δημοσιότητα δόθηκε μάλιστα δόθηκε και φωτογραφία που τον δείχνει επ' αυτοφώρω να χρησιμοποιεί κάποιο λογισμικό για σκάκι, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος αργότερα.

«Απλά έχανα το μυαλό μου χθες», δήλωσε ο ένοχος. «Επιβεβαίωσα το γεγονός ότι χρησιμοποίησα το τηλέφωνό μου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με γραπτή δήλωση. Τι μπορώ να πω περισσότερο; Ναι, ήμουν κουρασμένος μετά το πρωινό παιχνίδι».

Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία πως ο Rausis είχε ξανακλέψει πριν από το συμβάν, η βαθμολογία του είχε αξιοσημείωτη άνοδο τα τελευταία χρόνια,  κατά 200 περίπου πόντους από την προηγούμενη δεκαετία.

Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας δήλωσε ότι η παράνομη συμπεριφορά καταγγέλθηκε επίσης στη γαλλική αστυνομία ενώ πηγές από το χώρο του σκακιού λένε πως είναι το μεγαλύτερο το σκάνδαλο εξαπάτησης μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό με τηλέφωνο το 2015.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM