Γερμανία: 18χρονη βιάστηκε ομαδικά από αγόρια 12 και 14 ετών

Γερμανία: 18χρονη βιάστηκε ομαδικά από αγόρια 12 και 14 ετών Facebook Twitter
0

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης από πέντε αγόρια ηλικίας 12 και 14 ετών, ενώ παράλληλα αναθερμάνθηκε  η συζήτηση για τη μείωση του ηλικιακού ορίου για την άσκηση διώξεων.

Το θύμα, που εντοπίστηκε σε θάμνους την Παρασκευή, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής του Ρουρ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η επίθεση ήταν βίαια και μεγάλης διάρκειας. Και τα πέντε αγόρια έχουν αποβληθεί από το σχολείο τους και μέχρι τώρα ένα από αυτά έχει εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή. Το ηλικιακό όριο για την άσκηση διώξεων στη Γερμανία είναι σήμερα στα 14 έτη. 

Ο Ράινερ Βεντ, πρόεδρος των αστυνομικών της Γερμανίας, ανέφερε πως η ένωση ζητάει εδώ και χρόνια να χαμηλώσει το ηλικιακό όριο για την άσκηση διώξεων εναντίον ανηλίκων. Από την πλευρά του ωστόσο, ο Γενς Γκίσα, πρόεδρος των δικαστών της Γερμανίας, ανέφερε πως η εξίσωση «μεγαλύτερες τιμωρίες άρα μικρότερη εγκληματικότητα» δεν ισχύει πάντα για τους νέους. Παράλληλα ανέφερε ότι οι κανόνες εκπαίδευσης στοn γερμανικό νόμο λειτουργούσαν καλά για την αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας. 

Η υπόθεση αυτή, που εκτυλίχθηκε στην πόλη Μουλχάιμ της Δυτικής Γερμανίας, απαιτεί δράση από το την γερμανική υπηρεσία πρόνοιας για τα παιδιά και τους νέους, με στόχο τη διευθέτηση των ζητημάτων συμπεριφοράς των υπόπτων, δήλωσε ένας υπεύθυνος του Γραφείου Προστασίας Παιδιών. 

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM