ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γερμανία: 18χρονη βιάστηκε ομαδικά από αγόρια 12 και 14 ετών

Γερμανία: 18χρονη βιάστηκε ομαδικά από αγόρια 12 και 14 ετών Facebook Twitter
0

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης από πέντε αγόρια ηλικίας 12 και 14 ετών, ενώ παράλληλα αναθερμάνθηκε  η συζήτηση για τη μείωση του ηλικιακού ορίου για την άσκηση διώξεων.

Το θύμα, που εντοπίστηκε σε θάμνους την Παρασκευή, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής του Ρουρ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η επίθεση ήταν βίαια και μεγάλης διάρκειας. Και τα πέντε αγόρια έχουν αποβληθεί από το σχολείο τους και μέχρι τώρα ένα από αυτά έχει εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή. Το ηλικιακό όριο για την άσκηση διώξεων στη Γερμανία είναι σήμερα στα 14 έτη. 

Ο Ράινερ Βεντ, πρόεδρος των αστυνομικών της Γερμανίας, ανέφερε πως η ένωση ζητάει εδώ και χρόνια να χαμηλώσει το ηλικιακό όριο για την άσκηση διώξεων εναντίον ανηλίκων. Από την πλευρά του ωστόσο, ο Γενς Γκίσα, πρόεδρος των δικαστών της Γερμανίας, ανέφερε πως η εξίσωση «μεγαλύτερες τιμωρίες άρα μικρότερη εγκληματικότητα» δεν ισχύει πάντα για τους νέους. Παράλληλα ανέφερε ότι οι κανόνες εκπαίδευσης στοn γερμανικό νόμο λειτουργούσαν καλά για την αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας. 

Η υπόθεση αυτή, που εκτυλίχθηκε στην πόλη Μουλχάιμ της Δυτικής Γερμανίας, απαιτεί δράση από το την γερμανική υπηρεσία πρόνοιας για τα παιδιά και τους νέους, με στόχο τη διευθέτηση των ζητημάτων συμπεριφοράς των υπόπτων, δήλωσε ένας υπεύθυνος του Γραφείου Προστασίας Παιδιών. 

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM