Τσαβούσογλου για Κύπρο: Αν κάνουν βήμα εναντίον μας, θα απαντήσουμε όπως στο παρελθόν

Τσαβούσογλου για Κύπρο: Αν κάνουν βήμα εναντίον μας, θα απαντήσουμε όπως στο παρελθόν Facebook Twitter
0

Σε προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο και τις εξελίξεις με την κυπριακή ΑΟΖ προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Έπειτα από τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας τη... σκυτάλη ανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, απειλώντας ακόμα και με νέα εισβολή στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε το εξής: «Σε περίπτωση που επιχειρήσουν ή τολμήσουν να πραγματοποιήσουν ένα βήμα εναντίον μας, θα λάβουν απάντηση, όπως συνέβη και στο παρελθόν».

Στην συνέχεια, ο κ. Τσαβούσογλου πρόσθεσε τα εξής:

«Εμείς πραγματοποιήσαμε μια ξεκάθαρη ενημέρωση σχετικά με αυτό το ζήτημα. Ενημερώσαμε τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν το πράττουμε αυτό για να απολογηθούμε σε κάποιον. Έχουμε την υποχρέωση να επεξηγήσουμε την πολιτική και νομική πτυχή του ζητήματος, και αυτό διότι κυκλοφορούν λανθασμένες πληροφορίες. Εμείς ασκούμε το δικαίωμα μας. Δεν μας ενδιαφέρει το τι δηλώνει ο ένας ή ο άλλος».

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βασίζεται στον Τραμπ για να το πετύχει

Διεθνή / Το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βασίζεται στον Τραμπ για να το πετύχει

Η αβεβαιότητα γύρω από το ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο του Ιράν σε περίπτωση αλλαγής καθεστώτος, αλλά και η πιθανότητα μακράς περιφερειακής αναταραχής, καθιστούν τη στρατηγική σιωπή του Ισραήλ κρίσιμη και επικίνδυνα εύθραυστη
THE LIFO TEAM