Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου δήμαρχος με 54,21% - Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου δήμαρχος με 54,21% - Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα Facebook Twitter
EPA
0

Ποσοστό 54,21% των ψήφων απέσπασε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα. 

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Χουριέτ, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο νέος δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου έλαβε 4.741.868 ψήφους, με τον αντίπαλό του να συγκεντρώνει 3.935.453. Η διαφορά ανήλθε στις 806.415 ψήφους. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 44,99%. 

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας γνωστοποίησε ότι η συμμετοχή ανήλθε σε ποσοστό 84,5%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν στα 8.740.000 ενώ τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 178.599. Στους εκλογικούς καταλόγους της Κωνσταντινούπολης είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

«Η εκλογή αυτή σημαίνει ότι ανοίγει μια νέα σελίδα. Σηματοδοτεί μία νέα αρχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο αντίπαλός του Μπιναλί Γιλντιρίμ παραδέχθηκε την ήττα του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης μετά τη δημοσίευση των πρώτων αποτελεσμάτων.«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο αντίπαλός μου Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή τύχη. Ελπίζω ότι θα υπηρετήσει καλά την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε. 

Με πληροφορίες από Hurriyet

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ