Πυρά Ερντογάν κατά Μακρόν: «Είναι ατζαμής - Έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο»

Πυρά Ερντογάν κατά Μακρόν: «Είναι ατζαμής - Έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο» Facebook Twitter
0

«Η Γαλλία με ποιο δικαίωμα μιλάει για Ανατολική Μεσόγειο; Ο Μακρόν είναι ατζαμής. Δεν ξέρει. Εμείς έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο και δεν υποχωρούμε», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στη στήριξη που παρείχε ο Εμανουέλ Μακρόν στη Λευκωσία στο θέμα της ΑΟΖ. 

Ο Γάλλος πρόεδρος στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Νότου είχε μιλήσει για «παράνομες δραστηριότητες» της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

«Θέλω να επαναλάβω την αλληλεγγύη μου στην Κύπρο και την στήριξη και τον σεβασμό μου για την εθνική κυριαρχία της. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Η Ε.Ε. δεν θα δείξει αδυναμία σε αυτό το ζήτημα», είχε αναφέρει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης πως περιμένει ότι τα ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400 θα αρχίσουν να φθάνουν στην Τουρκία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, μια εξέλιξη που αναμένεται ότι θα τροφοδοτήσει εντάσεις με την Ουάσινγκτον, σύμμαχο της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ.

«Συζητήσαμε το θέμα των S-400 με τη Ρωσία. Το ζήτημα των S-400 έχει τακτοποιηθεί», φέρεται ότι δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους επί του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεφε έπειτα από επίσκεψη στο Τατζικιστάν, όπου συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής και συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πιστεύω ότι θα αρχίσουν να έρχονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου», πρόσθεσε, κάνοντας μια πιο συγκεκριμένη πρόβλεψη απ' ό,τι στο παρελθόν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ