Ευρωεκλογές 2019 - Ιταλία: Η ακροδεξιά του Σαλβίνι κυριάρχησε όπου φτάνουν συνεχώς μετανάστες

Ευρωεκλογές 2019 - Ιταλία: Η ακροδεξιά του Σαλβίνι κυριάρχησε όπου φτάνουν συνεχώς μετανάστες Facebook Twitter
3

Η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, μεγάλου νικητή των ευρωεκλογών στην Ιταλία με ποσοστό 34% των ψήφων, ψηφίστηκε με μεγάλα ποσοστά από τους εκλογείς στα «καυτά σημεία» της μετανάστευσης, από τη Λαμπεντούζα (νότια) μέχρι τη Βεντιμίλια (βορειοδυτικά).

Στη Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί που βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές της Λιβύης και όπου εξακολουθούν να φθάνουν σκάφη με πρόσφυγες, η Λέγκα εξασφάλισε το 45,8% των ψήφων, πολύ περισσότερες από το Δημοκρατικό Κόμμα (PD, κεντροαριστερά).

Το PD, ωστόσο, είχε ως υποψήφιό του Πιέτρο Μπαρτόλο, τον γιατρό της Λαμπεντούζα που έγινε διάσημος με το ντοκιμαντέρ «Fuocoammare» (Φωτιά στη θάλασσα).

Η Λέγκα εξασφάλισε επίσης το 44% των ψήφων στη Βεντιμίλια, τη συνοριακή κοινότητα στην ακτή της Λιγουρίας απ΄όπου διέρχονται εδώ και χρόνια πλήθη μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στη Γαλλία, και 41% στην Μπαρντονέκια, τον τελευταίο σταθμό όσων τολμούν την ορεινή διέλευση.

Στην Καλαβρία (νότια), προπύργιο του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, αντισυστημικό), η Λέγκα ξεπέρασε τον κυβερνητικό σύμμαχό της στο Ριάτσε, επί μακρόν πρότυπο υποδοχής μεταναστών, ο πρώην δήμαρχος του οποίου όμως, ο Ντομένικο Λουκάνο, διώκεται για βοήθεια στη παράτυπη μετανάστευση.

Σε αυτό το χωριό, η Λέγκα πήρε το 30% των ψήφων έναντι 26% για το M5S και 17% για το PD, που υποστήριξε τον Λουκάνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Όλα δείχνουν ότι η Ευρώπη θα κλείσει τα σύνορά της εγκαταλείποντας στην τύχη τους τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου. Αυτό ή θα το κάνει σαν Ευρωπαϊκή Ένωση, ή θα το κάνουν τα Εθνικά κράτη μόνα τους (ενδεχομένως μετά την κατάρρευσή της). Επίσης, τα πλούσια κράτη θα σταματήσουν τις εισροές εργατικού δυναμικού από φτωχότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Το αστείο (και λυπηρό) είναι ότι αυτό δεν θα αντιστρέψει στο ελάχιστο την καταβαράθρωση της μεσαίας τάξης που οφείλεται κυρίως στην δυνατότητα που έχουν οι μεγάλες εταιρίες του πλανήτη να κατασκευάζουν στην ΝΑ Ασία, να πουλάνε στην Ευρώπη – Αμερική και να φορολογούνται στις νήσους Καϋμάν. Όπου να ναι θα αρχίσουμε να βλέπουμε και την τεχνολογική ανεργία, άρα αυτό το μίσος προς τους φτωχούς μετανάστες δεν θα οδηγήσει πουθενά, παρά μόνον στην περιχαράκωση στα εθνικά κράτη. Και όσο για τα παγκόσμια προβλήματα, με αιχμή την κλιματική αλλαγή, δεν θα έχουμε τις υπερ-εθνικές δομές που θα επέτρεπαν την λύση τους…
Στην Ιταλία με το 1/10 των προβλημάτων της Ελλάδας όσον αφορά το οικονομικό και το μεταναστευτικό είναι στο 34% ο Σαλβίνι. Εδώ στην Ελλάδα δυστυχώς το επίπεδο έιναι πολύ χαμηλό και για αυτό αυτό το έθνος θα συρρικνωθεί μέχρι οριστικής εξαφάνισης.