Τουλάχιστον δεκαπέντε νεκροί από επεισόδια σε φυλακή στη Βραζιλία

Τουλάχιστον δεκαπέντε νεκροί από επεισόδια σε φυλακή στη Βραζιλία Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε επεισόδια μεταξύ εγκλείστων σε φυλακή στην Αμαζόνας, ανακοίνωσε η διεύθυνση των σωφρονιστικών καταστημάτων της Πολιτείας αυτής της Βραζιλίας.

Η σύγκρουση ξέσπασε το πρωί κατά τη διάρκεια των ωρών του επισκεπτηρίου, σε δύο κτίρια του συμπλέγματος της φυλακής Ανίζιου Ζομπίμ (Κόμπαζ), 28 χιλιόμετρα από την Μανάους, πρωτεύουσα της Αμαζόνας, κατά την ίδια πηγή.

Η ίδια φυλακή είχε μετατραπεί σε θέατρο, τον Ιανουάριο του 2017, μιας εξέγερσης κρατουμένων που διήρκεσε είκοσι ώρες και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 56 άνθρωποι.

Επρόκειτο για «συμπλοκή μεταξύ εγκλείστων», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ένας εκπρόσωπος του συστήματος σωφρονιστικών καταστημάτων της Πολιτείας, ο συνταγματάρχης Βινίσιους Αλμέιντα.

«Ορισμένοι θάνατοι προκλήθηκαν από ασφυξία, άλλοι από διατρήσεις με αιχμηρά αντικείμενα, όπως οδοντόβουρτσες» που είχαν μετατραπεί σε όπλα, πρόσθεσε.

Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης μέσα σε περίπου σαράντα λεπτά, δεν υπήρξε καμία απόδραση ούτε ομηρεία και κανένα μέλος του σωφρονιστικού προσωπικού δεν σκοτώθηκε, ούτε τραυματίστηκε, διευκρίνισε ο αξιωματικός.

Ο Λουίζμαρ Μπονάτσις, κορυφαίο στέλεχος της πολιτειακής κυβέρνησης αρμόδιο για τη δημόσια ασφάλεια, εξήγησε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo ότι συγκρούστηκαν δύο ομάδες κρατουμένων «που είχαν διαφορές» κι εκμεταλλεύθηκαν το ότι βρισκόταν σε εξέλιξη το επισκεπτήριο για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους.

Με σχεδόν 727.000 εγκλείστους να καταμετρώνται το 2016, η Βραζιλία διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό κρατουμένων σε φυλακές στον πλανήτη. Οι φυλακές στη Βραζιλία γενικά έχουν τεράστιο πρόβλημα με τους υπεράριθμους κρατούμενους, ενώ η βία μεταξύ οργανωμένων συμμοριών χαρακτηρίζεται ενδημική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM