Ευρωεκλογές 2019: Αυξημένη συμμετοχή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες βλέπει η Die Welt

Ευρωεκλογές 2019: Αυξημένη συμμετοχή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες βλέπει η Die Welt Facebook Twitter
0

Υψηλότερη σε σχέση με το 2014 εμφανίζεται η προσέλευση των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές σε πολλές χώρες μέλη της ΕΕ, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Στη Γαλλία, η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές μέχρι το μεσημέρι ήταν στο 19,27%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο Twitter. Το 2014, ως την ίδια ώρα είχε ψηφίσει περίπου το 15,70%.

Στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία, η συμμετοχή ήταν ως το μεσημέρι υψηλότερη από ό, τι στις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές στις δύο χώρες. Στις 11:00 στην Ουγγαρία το 17,2% των ψηφοφόρων είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή στη Βουδαπέστη. Πριν από πέντε χρόνια την ίδια ώρα είχε ψηφίσει μόνο το 11,5%.

Συνολικά, 427 εκατομμύρια πολίτες στα 28 κράτη μέλη καλούνται να εκλέξουν τους 751 βουλευτές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM