Brexit: Αρχές Ιουνίου θα αποκαλύψει η Μέι την ημερομηνία αποχώρησής της

Brexit: Αρχές Ιουνίου θα αποκαλύψει η Μέι την ημερομηνία αποχώρησής της Facebook Twitter
EPA
0

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποχώρησής της από την Ντάουνινγκ Στριτ δεσμεύτηκε να ορίσει η Τερέζα Μέι στις αρχές Ιουνίου. 


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα ορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης στις αρχές Ιουνίου, άσχετα από το πώς θα εξελιχθεί η ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 Γκρέιαμ Μπράντι.


Η εκτελεστική επιτροπή της Επιτροπής 1922 συναντήθηκε με την Τερέζα Μέι, στην οποία τα μέλη της επανέλαβαν το αίτημά τους να θέσει την ακριβή χρονική στιγμή της παραίτησής της. Ο Γκρέιαμ Μπράντι χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την πρωθυπουργό «ειλικρινείς» και δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει μία ακόμη συνάντηση μεταξύ τους μετά την ανάγνωση του νομοσχεδίου, κατά την οποία θα συμφωνηθεί η ημερομηνία για την εκλογή νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος.

«Η πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την αποχώρηση από την ΕΕ και επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου και στην έγκριση αυτού του νομοσχεδίου. Μετά από αυτό συμφωνήσαμε να συναντηθούμε για να ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος» είπε.


Εντωμεταξύ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, εκ των ένθερμων υποστηρικτών του Brexit, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία όταν παραιτηθεί από τα καθήκοντά της η Τερέζα Μέι.


«Ασφαλώς θα είμαι υποψήφιος», είπε ο Τζόνσον μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας αυτό που υπέθεταν οι περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές αλλά και οι Συντηρητικοί συνάδελφοί του.
Η Μέι έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί αφού η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit, που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές. Δεν έχει όμως ορίσει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα.


Ο Τζόνσον, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, παραιτήθηκε πέρσι από υπουργός Εξωτερικών, διαφωνώντας με τη στρατηγική της κυβέρνησης για το Brexit. Η Μέι ανακοίνωσε στις αρχές της εβεδομάδας ότι τον Ιούνιο θα καταθέσει ένα νομοσχέδιο για την αποχώρηση από την ΕΕ. Η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο κοινοβούλιο θα αφορά τη νομοθεσία που θα πρέπει να υιοθετηθεί για να εφαρμοστεί η Συμφωνία Αποχώρησης και ότι την ίδια τη Συμφωνία.


Πολλοί υπουργοί και βουλευτές αυτοπροβάλλονται ως διάδοχοί της, ποζάροντας για φωτογραφίες και μιλώντας για θέματα που δεν έχουν σχέση με τους τομείς τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / SKYnews /AFP /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM