Μπολσονάρου: «Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στην Βραζιλία»

Μπολσονάρου: «Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στην Βραζιλία» Facebook Twitter
EPA
0

«Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στην Βραζιλία», υποστήριξε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου σε τηλεοπτική συνέντευξη, παρά τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμοι στη χώρα του. 

Ο αρχηγός του λατινοαμερικανικού κράτους στην συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη το βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο Rede, αντέκρουσε τις μομφές που δέχεται για τα ρατσιστικά, μισογυνικά και ομοφοβικά του ολισθήματα και θέσεις. «Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στη Βραζιλία. Βαρέθηκα αυτή την μανία να μπαίνουν οι μαύροι ενάντια στους λευκούς, οι ομοφυλόφιλοι εναντίον ετερόφυλων», είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος στην συνέντευξή του στη διάσημη παρουσιάστρια Λουτσιάνα Χιμένεζ.

«Λένε ότι είμαι ομοφοβικός, ρατσιστής, φασίστας, ξενοφοβικός, αλλά κέρδισα τις εκλογές», τόνισε ο Μπολσονάρου. «Με ένα τέτοιο βιογραφικό, δεν θα έπρεπε να είχα εκλεγεί ούτε δημοτικός σύμβουλος. Οι άνθρωποι κατανοούν ότι στόχος ήταν ένας αθώος». Σε μια απόπειρά του να αποδείξει τον αντιρατσισμό του, ο Βραζιλιάνος πρώην αξιωματικός του στρατού αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό το 1978 όταν έσωσε έναν στρατιώτη από πνιγμό, ο οποίος «συμπτωματικά ήταν μαύρος».

«Αν ήμουν ρατσιστής, τι θα έκανα βλέποντας έναν μαύρο να πέφτει στο νερό; Θα έμενα με σταυρωμένα χέρια», είπε ο Μπολσονάρου, που δεν έχει διορίσει κανέναν μαύρο στην κυβέρνησή του. Στη Βραζιλία, πολλοί έγχρωμοι άνθρωποι πέφτουν συχνά θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, ιδίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρά την πολιτική ποσοστώσεων που επέτρεψε σε πολλούς μαύρους να έχουν πρόσβαση σε πανεπιστήμια, οι ανισότητες παραμένουν στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής, από το 54% των Βραζιλιάνων μαύρων και μιγάδων, μόνο το 5% κατέχει διευθυντικές θέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM