Μιανμάρ: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο δημοσιογράφοι του Reuters

Μιανμάρ: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο δημοσιογράφοι του Reuters Facebook Twitter
EPA
0

Οι δύο ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης στη Μιανμάρ μετά την καταδίκη τους για την παραβίαση του νόμου περί κρατικών μυστικών αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα από τη φυλακή .

Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις διώξεις κατά της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια, ήταν έγκλειστοι σε προάστιο της Γιανγκόν για πάνω από 500 μέρες. Οι δύο δημοσιογράφοι του Reuters ο Ουά Λόουν, 33 ετών, και ο Κέι Σου Όου, 29 ετών, καταδικάστηκαν τον Σεπτέμβριο και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Η υπόθεση προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την πρόοδο της διαδικασίας εκδημοκρατισμού της Μιανμάρ και προκάλεσε κατακραυγή σε διεθνές επίπεδο, με ξένους διπλωμάτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταγγέλλουν μια στημένη δίωξη σε βάρος τους.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το γραφείο του προέδρου της Μιανμάρ Ουίν Μγιν γνωστοποίησε ότι θα αφεθούν ελεύθεροι 6.520 φυλακισμένοι στο πλαίσιο της αμνηστίας που αποφασίστηκε να τους χορηγηθεί.Ο Ουίν Μγιν απένειμε χάρη στους χιλιάδες φυλακισμένους τον περασμένο μήνα. Είναι έθιμο οι αρχές στη Μιανμάρ να αποφυλακίζουν κρατούμενους γύρω στην έναρξη του νέου έτους στο ημερολόγιο της χώρας (17η Απριλίου).

Αρχικά δεν ξεκαθαρίστηκε εάν οι δύο δημοσιογράφοι του Reuters, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ενώ ερευνούσαν μια καταγγελία περί εκτέλεσης μειονοτικών μουσουλμάνων Ροχίνγκια, θα συμπεριλαμβάνονταν στους κρατουμένους που θα αφήνονταν ελεύθεροι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM