Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος Facebook Twitter
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
0

Την παραίτησή του υπέβαλλε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο συνάντησε στο Φανάρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος παραιτήθηκε μετά τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Στη Σύνοδο που θα γίνει 9-11 Μαΐου αναμένεται να εκλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Η ανακοίνωση από το Πατριαρχείο:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος υπηρέτησε για 20 χρόνια από το 1999 την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής καθώς διαδέχθηκε τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Σπυρίδωνα, ο οποίος είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο της παραίτησης είναι η πορεία των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής μετά τα δημοσιεύματα περί κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης και την δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει η ολιγωρία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM