ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Καναδάς: Διπλασιάστηκαν οι καταναλωτές κάνναβης μετά την νομιμοποίηση - Ποιοι αγοράζουν συχνότερα

Καναδάς: Διπλασιάστηκαν οι καταναλωτές κάνναβης μετά την νομιμοποίηση - Ποιοι αγοράζουν συχνότερα Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των Καναδών που ξεκίνησε την κατανάλωση κάνναβης σχεδόν διπλασιάστηκε, μετά τη νομιμοποίηση της ουσίας στον Καναδά τον Οκτώβριο, σύμφωνα με μια επίσημη έρευνα.

Η εθνική Έρευνα για την κάνναβη, που διενεργήθηκε το πρώτο τρίμηνο και δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ, αποκαλύπτει ότι το 18% των Καναδών, άνω των 15 ετών, δήλωσε ότι κατανάλωσε αυτό το ναρκωτικό έναντι 14% το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία του Καναδά.

Από τότε που η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγία κατέστη νόμιμη, περίπου 646.000 άνθρωποι είπαν ότι την κατανάλωσαν για πρώτη φορά, ήτοι σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός από τις αρχές του 2018 (327.000). Οι άνδρες ηλικίας 45-64 ετών αποτελούν την πλειονότητα. Νομιμοποίηση ή όχι, η κατανάλωση συνεχίζει να παραμένει υψηλότερη μεταξύ των ανδρών (22%) απ' ότι στις γυναίκες (13%). Το ποσοστό της είναι ιδιαίτερα αυξημένο και μεταξύ των νέων: σχεδόν ένας καταναλωτής στους 3 είναι ηλικίας 15-24 ετών.

«Η κατανάλωση κάνναβης σε καθημερινή βάση ή σχεδόν καθημερινή παραμένει αναλλοίωτη, ενώ η εβδομαδιαία κατανάλωση και η περιστασιακή κατανάλωση αυξάνεται» επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας. Την ίδια ώρα, «λιγότεροι καταναλωτές δήλωσαν ότι βρήκαν την κάνναβη από παράνομες πηγές, όπως έναν διακινητή, τους τρεις πρώτους μήνες του 2019 (38%) σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 (51%)».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ