Πυρκαγιά σε πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας

Πυρκαγιά σε πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας Facebook Twitter
2

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έναν πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία ενός αντιδραστήρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Οι υπεύθυνοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, διαβεβαιώνοντας ότι μετά το ατύχημα το επίπεδο της ραδιενέργειας στην περιοχή δεν παρουσιάζει «επικίνδυνη αύξηση».

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε μέσα σε μία ώρα. Ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στον πυρηνικό σταθμό του Ρίβνε, στη δυτική Ουκρανία, σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από το Κίεβο.

Μία εκπρόσωπος της δημόσιας υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας Energoatom δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή και αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας των αντιδραστήρων.

«Ο τρίτος αντιδραστήρας σταμάτησε. Το επίπεδο ραδιενέργειας δεν αυξήθηκε», τόνισε , υπογραμμίζοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.


Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια του ατυχήματος.


Ο τρίτος αντιδραστήρας του Ρίβνε –συνολικά έχει τέσσερις– παρέμεινε εκτός λειτουργίας και σήμερα, λόγω των εργασιών που ήταν σε εξέλιξη για την αντικατάσταση του μετασχηματιστή.

Στην Ουκρανία λειτουργούν σήμερα τέσσερις πυρηνικοί σταθμοί, με 15 αντιδραστήρες συνολικά. Η πυρηνική ενέργεια που παράγεται καλύπτει περίπου το 50% των αναγκών της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σίγουρα, δε μάθαμε ότι χρειαζόμαστε πολλή περισσότερη πυρηνική ενέργεια γιατί είναι πιο ασφαλής, καλύτερη για το περιβάλλον και δε χρηματοδοτεί τους άραβες.