ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε υπουργείο στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε υπουργείο στην Καμπούλ Facebook Twitter
EPA
0

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο Επικοινωνιών στην Καμπούλ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ανθρώπων.


Την είδηση μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq.

Η επίθεση, που σημειώθηκε χθες Σάββατο, ξεκίνησε όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του ακριβώς έξω από το κτίριο του υπουργείου και στη συνέχεια άλλοι τρεις επιτιθέμενοι εισήλθαν στον χώρο.

Τρεις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας έπειτα από μάχη. Οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν επίσης 2.800 Αφγανούς από τα κυβερνητικά κτίρια.

Νεκροί είναι τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί, ενώ άλλοι οκτώ πολίτες τραυματίστηκαν.

Το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K) από μια παλαιότερη ονομασία της περιοχής που περιλαμβάνει το Αφγανιστάν, δραστηριοποιείται στη χώρα από το 2015 και μάχεται τόσο τους Ταλιμπάν όσο και τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις.

Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι μαχητές του ΙΚ βρίσκονται στο Αφγανιστάν επειδή συχνά μετακινούνται σε άλλες οργανώσεις, όμως στρατιωτικοί των ΗΠΑ υπολογίζουν πως ανέρχονται σε περίπου 2.000.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters /AFP

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM