Βrexit: H Mέι αντιμέτωπη με τρίτη καταψήφιση της συμφωνίας της

Βrexit: H Mέι αντιμέτωπη με τρίτη καταψήφιση της συμφωνίας της Facebook Twitter
EPA
0

Η Τερέζα Μέι θα επιχειρήσει να κερδίσει σήμερα την υποστήριξη του κοινοβουλίου της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με ένα κομμάτι της συμφωνίας της για το Brexit, στην τρίτη ψηφοφορία για το ζήτημα, η  οποί διαφοροποιείται ως προς το περιεχόμενο σε σχέση με τις δύο προηγούμενες.

Τις δύο προηγούμενες φορές που έφερε τη συμφωνία της στο κοινοβούλιο υπέστη συντριπτική ήττα. 

Οι υπουργοί της θεωρούν πως η σημερινή ψηφοφορία που αφορά μόνο τους όρους της αποχώρησης είναι ζωτικής σημασίας ώστε να αποφευχθεί το άτακτο Brexit. 

To Εργατικό Κόμμα αναμένεται να καταψηφίσει τη συμφωνία, καθώς θεωρεί πως το να μην δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να τοποθετηθούν σχετικά με την πολιτική διακήρυξη, η οποία θα περιγράφει τις μελλοντικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου- Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι «λευκή επιταγή για ένα Brexit στα τυφλά». 

Ο σκιώδης υπουργός Brexit των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ έκανε λόγο για «μία πράξη απελπισίας» από την πρωθυπουργό. «Κάνει μία κακή κατάσταση, ακόμα χειρότερη. Είναι το πιο τυφλό από όλα τα τυφλά Βrexit».

Oι ευρωσκεπτικιστές υποστηρικτές του σκληρού Brexit μέσα στο κόμμα των Συντηρητικών, όπως η ομάδα ERG, αλλά και το κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας DUP από την αρχή έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν και τρίτη φορά τη Συμφωνία Αποχώρησης, καθώς διαφωνούν με το περιεχόμενό της.

Η Ε.Ε. «βλέπει» no deal Brexit

Xθες, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τίθεται σε «διαδικασία αντιμετώπισης κρίσης», καθώς φοβούνται ότι πλέον είναι πολύ πιθανή η έξοδος της Βρετανίας χωρίς συμφωνία, γεγονός που θα μπορούσε να έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες.

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ε.Ε. συναντήθηκαν χθες για εξετάσουν αυτό το ενδεχόμενο και υπό ποιους όρους θα επιστρέψει το Λονδίνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι η μη συμφωνία «είναι το πιο εύλογο σενάριο» και η Ένωση πρέπει να έχει έτοιμο «σχέδιο πολέμου».

Αυτό που έχει συμφωνηθεί στις Βρυξέλλες είναι ότι αν τελικά η Βρετανία φύγει χωρίς συμφωνία, στις 18 Απριλίου το Λονδίνο θα δώσει εντολή να πληρωθεί ο λογαριασμός των 50 δισ. ευρώ, που οφείλει στην Ε.Ε. Επίσης, διερεύνησαν εναλλακτικές για τους συνοριακούς τελωνειακούς ελέγχους στα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία ώστε να αποφευχθεί το «σκληρό σύνορο».

Επίσης, συμφώνησαν ότι το Λονδίνο θα πρέπει να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «πολύ σύντομα» ώστε να βρεθούν τρόποι για να μην καταρρεύσει η βρετανική οικονομία.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε επίσης ότι μετά τα πολλά «όχι» που ακούστηκαν χθες βράδυ στο Λονδίνο, η Ε.Ε. περιμένει να ακούσει και ένα «ναι»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM