Ντουμπάι: Το πρόσωπο της Άρντερν στο Burj Khalifa - Φόρος τιμής στην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

Ντουμπάι: Το πρόσωπο της Άρντερν στο Burj Khalifa - Φόρος τιμής στην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Facebook Twitter
0

Το Ντουμπάι τίμησε την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, για τη στάση της μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε δύο τεμένη της χώρας, φωτίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου με το πρόσωπό της και μία μόνο λέξη: «ειρήνη». 

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα ενωτικά της λόγια και τα αποφασιστικά μέτρα που έλαβε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία 50 μουσουλμάνων, πάνω στον ουρανοξύστη Burj Khalifa ύψους 827 μέτρων, προβλήθηκε μία φωτογραφία της 38χρονης πρωθυπουργού, το βράδυ της Παρασκευής.

Πάνω από το πρόσωπο της Άρντερν, η λέξη ειρήνη ήταν γραμμένη στα αγγλικά και στα αραβικά. Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί την Παρασκευή, όταν η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, φορώντας χιτζάμπ αγκάλιασε μια γυναίκα που θρηνούσε. 

Στη συνέχεια, ο ουρανοξύστης φωτίστηκε και με τη σημαία της Νέας Ζηλανδίας.

Ντουμπάι: Το πρόσωπο της Άρντερν στο Burj Khalifa - Φόρος τιμής στην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Facebook Twitter
Ντουμπάι: Το πρόσωπο της Άρντερν στο Burj Khalifa - Φόρος τιμής στην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Facebook Twitter

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε την απαγόρευση των πωλήσεων τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων τουφεκιών.

Ο 28χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής Μπρέντον Τάραντ, που επιτέθηκε μέσα σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς, της μεγαλύτερης πόλης του Νότιου Νησιού, είχε αγοράσει το οπλοστάσιό του νόμιμα. 

Ο ηγέτης της χώρας Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ ευχαρίστησε την Άρντερν για την υποστήριξη της μουσουλμανικής κοινότητας, με ένα θερμό μήνυμά του στο Twitter. 

«Σας ευχαριστούμε πρωθυπουργέ αλλά και ολόκληρη τη Νέα Ζηλανδία για την ειλικρινή ευαισθησία και υποστήριξη σας, που κέρδισε τον σεβασμό 1,5 δισεκατομμυρίων μουσουλμάνων, μετά την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε την μουσουλμανική κοινότητα παγκοσμίως». 

Μετά τα χτυπήματα, η Άρντερν συναντήθηκε προσωπικά με τις οικογένειες των θυμάτων και φρόντισε να αυστηροποιήσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τα όπλα, με αρκετούς πολίτες να έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν τουφέκια εφόδου και ημιαυτόματα. 

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ