Περισσότερα από 800 ζευγάρια βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους σε μοτέλ της Νότιας Κορέας, την ώρα που έκαναν σεξ, με τους δράστες να αναμεταδίδουν απευθείας στο διαδίκτυο το υλικό.

 

Η χώρα αντιμετωπίζει μια «επιδημία» κρυφών καμερών, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν εγκατασταθεί από άνδρες για τη βιντεοσκόπηση γυναικών σε δημόσιους χώρους, τουαλέτες, μέσα μεταφοράς και γραφεία.


Ωστόσο η τελευταία αυτή υπόθεση με τα μοτέλ δεν είναι συνηθισμένη, καθώς οι εικόνες αναμεταδίδονταν απευθείας στο Διαδίκτυο και τα θύματα ήταν ζευγάρια.


Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνδρες θεωρούνται ύποπτοι ότι εγκατέστησαν μικροσκοπικές κάμερες, με φακό διαμέτρου ενός χιλιοστού, σε 42 δωμάτια συνολικά 30 μοτέλ. Αυτοί είχαν κρύψει τις κάμερες σε σεσουάρ, πρίζες στους τοίχους και στις τηλεοράσεις.


Οι εικόνες από τα ζευγάρια μεταδίδονταν απευθείας όλο το 24ωρο από έναν ιστότοπο με 4.000 συνδρομητές, από κεντρικό υπολογιστή στο εξωτερικό.


Ορισμένοι συνδρομητές κατέβαλλαν εξάλλου μηνιαίως συμπληρωματικό ποσό 50.000 γουόν (περίπου 40 ευρώ) για να έχουν πρόσβαση σε «αποκλειστικό» περιεχόμενο, δηλαδή σε επιλεγμένα αποσπάσματα από τις απαγορευμένες βιντεοσκοπήσεις.


Περισσότερα από 800 ζευγάρια παρουσιάζονται στις εικόνες αυτές που βιντεοσκοπούνταν για τρεις μήνες, η πλειονότητα των οποίων την ώρα που έκανε σεξ, διευκρίνισε η αστυνομία. 


Η συμμορία είχε συγκεντρώσει επτά εκατομμύρια γουόν (περίπου 5.445 ευρώ). Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί.


Το 2017 περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι που ήταν ύποπτοι για τη χρήση κρυφών καμερών είχαν συλληφθεί στη Νότια Κορέα, αλλά μόνον το 2% από αυτούς είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση.


Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν εξάλλου πολλές φορές κατά του φαινομένου αυτού των κρυφών καμερών στη διάρκεια της περσινής χρονιάς στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος #MeToo που στρέφεται ενάντια στη βία που ασκείται στις γυναίκες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ