Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν ένα Brexit χωρίς συμφωνία Facebook Twitter
EPA
0

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν, σήμερα, το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.  

Μετά τη χθεσινή ήττα για τη Μέι, το κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την τροπολογία που κατέθεσε η βρετανική κυβέρνηση, αποκλείοντας ουσιαστικά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία.

Με 312 ψήφους κατά και 308 υπέρ μιας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, το κοινοβούλιο καταψήφισε το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ θα ψηφίσει αύριο για την παράταση των διαδικασιών.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει πόσος χρόνος θα ζητηθεί, σε περίπτωση που η πρόταση περάσει. 

Μετά από δύο χρόνια καθυστερήσεων και αντιμαχιών, η πίεση εντείνεται καθώς πλησιάζει η προθεσμία της 29ης Μαρτίου. Το σχέδιο συμφωνίας ήταν μία προσπάθεια να καθοριστεί η σχέση με την ΕΕ μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Χθες όμως, το βρετανικό κοινοβούλιο καταψήφισε τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν κατάφερε να πείσει τη Βουλή και το κόμμα της, και ο συμβιβασμός στο Στρασβούργο απορρίφθηκε «εκκωφαντικά» με διαφορά 149 ψήφων.

Η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε τη Συμφωνία που κατέθεσε η Τερέζα Μέι, με 391 ψήφους κατά και 242 ψήφους υπέρ. Στην προηγούμενη ψηφοφορία τις 15 Ιανουαρίου, η Συμφωνία Αποχώρησης είχε απορριφθεί με διαφορά 230 ψήφων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε νωρίτερα ότι οι επιλογές για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν στενέψει.

«Δεν έχουμε εγκαταλείψει τον στόχο μιας συντεταγμένης εξόδου (για τη Βρετανία) αλλά τα χθεσινά γεγονότα σημαίνουν ότι οι επιλογές έχουν στενέψει», σχολίασε, εκφράζοντας τη λύπη της για το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM