Ο Τραμπ απαγορεύει τις πτήσεις Boeing 737 Max στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ απαγορεύει τις πτήσεις Boeing 737 Max στις ΗΠΑ Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις πτήσεις Boeing 737 Max στις ΗΠΑ, μετά τα δύο διαδοχικά θανατηφόρα δυστυχήματα μέσα σε πέντε μήνες, που κόστισαν τη ζωή σε 302 ανθρώπους. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντιστρέφει, επί της ουσίας, την απόφαση που είχαν πάρει οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, για εξακολούθηση των πτήσεων αυτού του τύπου αεροσκαφών, στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. 

Χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προβεί σε αντίστοιχη απαγόρευση, μετά τις μεμονωμένες πρωτοβουλίες αρκετών κρατών μελών. 

Συνολικά, 42 χώρες έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις Boeing 737, μετά τη συντριβή ενός Max 8 στην Αιθιοπία που στοίχισε τη ζωή σε 157 άτομα. Το αεροσκάφος κατέπεσε από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία, λίγα λεπτά μετά την απογείωση. 

Τον Οκτώβριο, ένα 737 Max 8 της Lion Air συνετρίβη κάτω από παρόμοιες συνθήκες, οδηγώντας στον θάνατο 189 ανθρώπους. Η Boeing επιμένει πως τα αεροσκάφη της είναι απολύτως ασφαλή και έχει προαναγγείλει την αναβάθμιση του λογισμικού και αλλαγές στη διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού σε αυτό. 

Σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών του Καναδά, Marc Garneau, τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν πως το «κάθετο μονοπάτι» της συντριβής στην Αιθιοπία μοιράζεται κοινές «ροές και ταλαντώσεις» με το δυστύχημα της Lion Air στην Ινδονησία. «Δεν είναι απαραίτητα καθοριστικό, αλλά είναι κάτι που δείχνει προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά. 

Το Politico είχε αποκαλύψει νωρίτερα πως πιλότοι στις ΗΠΑ είχαν παραπονεθεί τουλάχιστον πέντε φορές μέσα στους τελευταίους μήνες, σχετικά με προβλήματα ελέγχου στα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8.

Το δημοσίευμα επικαλείται αρχεία των ομοσπονδιακών αρχών και η δημοσιοποίησή των στοιχείων εντείνει το κλίμα ανησυχίας για την ασφάλεια του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους.

Με πληροφορίες από New York Times και Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM