Ρεκόρ Γκίνες: H Kane Tanaka είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ρεκόρ Γκίνες: H Kane Tanaka είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο Facebook Twitter
0

Mία γυναίκα από την Ιαπωνία, η Kane Tanaka, ηλικίας 116 ετών αναγνωρίστηκε από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. 

Σήμερα έγινε η σχετική τελετή σε νοσοκομείο της Φουκουόκα, όπου ζει η Tanaka. 

Η γυναίκα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1903, ήταν το έβδομο από τα 8 παιδιά της οικογένειας της.

Το 1922 παντρεύτηκε τον Hideo Tanaka μαζί απέκτησαν 4 παιδιά και υιοθέτησαν ακόμα ένα. 

 Στην Τanaka αρέσει να παίζει το επιτραπέζιο παιχνίδι Othello και τα μαθηματικά. Συνήθως ξυπνάει πριν τις 6 το πρωί. 

Η Ιαπωνία έχει σχεδόν 70.000 κατοίκους ηλικίας τουλάχιστον 100 ετών. 

Πριν την Tanaka, τη θέση του γηραιότερου ανθρώπου του πλανήτη κατείχε επίσης μια γυναίκα από την Ιαπωνία,η Chiyo Miyako, η οποία πέθανε τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 117 ετών. 

Οι Ιάπωνες κυριαρχούν στη σχετική λίστα. Αν και οι αλλαγές στη διατροφή σημαίνουν πως η παχυσαρκία σημειώνει άνοδο, παραμένει εξαιρετικά σπάνια σε μία χώρα που η γαστριμαργική της παράδοση εστιάζει στο ψάρι, το ρύζι και τα λαχανικά. Επίσης, οι ηλικιωμένοι απολαμβάνουν μεγάλο σεβασμό στη χώρα, κάτι που επιτρέπει στους ανθρώπους να παραμένουν δραστήριοι και όταν ξεπεράσουν τα 80 χρόνια.

Στη λίστα των Ρεκόρ Γκίνες μία γυναίκα από τη Γαλλία έχει καταγραφεί ως ο άνθρωπος που έφτασε στη μεγαλύτερη ηλικία.

Η Jeanne Louise Calment πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών. 

Τα Γκίνες ανακοίνωσαν επίσης πως ερευνάται το ποιος είναι ο γηραιότερος άνδρας του πλανήτη, μετά τον θάνατο του Ιάπωνα Masazo Nonaka, τον περασμένο Ιανουάριο, σε ηλικία 113 ετών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM