Τσεχία: Λιοντάρι σκότωσε τον άνδρα που το κρατούσε αιχμάλωτο στην αυλή του

Τσεχία: Λιοντάρι σκότωσε τον άνδρα που το κρατούσε αιχμάλωτο στην αυλή του Facebook Twitter
2

Ένα λιοντάρι σκότωσε τον άνδρα που το κρατούσε αιχμάλωτο στην αυλή του σπιτιού του, στην ανατολική Τσεχία. 

Ο Μίκαλ Πράζεκ, συντηρούσε το 9χρονο λιοντάρι και μία ακόμα λέαινα, στον κήπο του πατρικού του, για «αναπαραγωγικούς σκοπούς», προκαλώντας την έντονη ανησυχία των γειτόνων του. 

Ο Πράζεκ κρατούσε κλειδωμένα τα λιοντάρια σε ξεχωριστά κλουβιά.

Ο πατέρας του 34χρονου βρήκε το πτώμα του γιου του μέσα στο κλουβί του αρσενικού λιονταριού, το οποίο ήταν κλειδωμένο από μέσα. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, αξιωματικοί σκότωσαν αμέσως τα λιοντάρια, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητη» την θανάτωση τον λιονταριών, καθώς δεν μπορούσαν να ανασύρουν τη σορό του Πράζεκ. 

Ο 34χρονος είχε αγοράσει το ζευγάρι λιονταριών το 2016, και τα κρατούσε μέσα σε αυτοσχέδια κλουβιά, στην αυλή του σπιτιού του στο χωριό Ζντέτσοβ. 


Στο παρελθόν, οι αρμόδιες αρχές του είχαν απαγορεύσει να χτίσει τα κλουβιά και αργότερα είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο για παράνομη εκτροφή ζώων. Ο Πράζεκ φέρεται να μην είχε επιτρέψει την είσοδο αξιωματικών στο σπίτι του. 

Όπως μεταδίδει το BBC, oι αρχές δεν μπορούσαν να κατασχέσουν τα ζώα χωρίς αποδείξεις βίας σε βάρος τους.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Πράζεκ είχε απασχολήσει εκ νέου τα τοπικά ΜΜΕ και τις αρχές, όταν ένας ποδηλάτης χτύπησε πάνω στη λέαινά του, καθώς ο 34χρονος την είχε βγάλει «βόλτα στο χωριό». Τότε, η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό «τροχαίο ατύχημα». 

Ο δήμαρχος του χωριού, Τόμας Κουτσούρεκ, φάνηκε να μην στεναχωριέται από τον θάνατο του άνδρα ή των λιονταριών και περιορίστηκε στο να σχολιάσει πως «το σημερινό "συμβάν" ίσως βάλει τέρμα σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
καλά οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αναισθητικό για το ζώο που ήταν μαζί με το πτώμα;το άλλο ζώο που ήταν σε ξεχωριστό κλουβί γιατί το σκότωσαν;