Τσεχία: Λιοντάρι σκότωσε τον άνδρα που το κρατούσε αιχμάλωτο στην αυλή του

Τσεχία: Λιοντάρι σκότωσε τον άνδρα που το κρατούσε αιχμάλωτο στην αυλή του Facebook Twitter
2

Ένα λιοντάρι σκότωσε τον άνδρα που το κρατούσε αιχμάλωτο στην αυλή του σπιτιού του, στην ανατολική Τσεχία. 

Ο Μίκαλ Πράζεκ, συντηρούσε το 9χρονο λιοντάρι και μία ακόμα λέαινα, στον κήπο του πατρικού του, για «αναπαραγωγικούς σκοπούς», προκαλώντας την έντονη ανησυχία των γειτόνων του. 

Ο Πράζεκ κρατούσε κλειδωμένα τα λιοντάρια σε ξεχωριστά κλουβιά.

Ο πατέρας του 34χρονου βρήκε το πτώμα του γιου του μέσα στο κλουβί του αρσενικού λιονταριού, το οποίο ήταν κλειδωμένο από μέσα. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, αξιωματικοί σκότωσαν αμέσως τα λιοντάρια, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητη» την θανάτωση τον λιονταριών, καθώς δεν μπορούσαν να ανασύρουν τη σορό του Πράζεκ. 

Ο 34χρονος είχε αγοράσει το ζευγάρι λιονταριών το 2016, και τα κρατούσε μέσα σε αυτοσχέδια κλουβιά, στην αυλή του σπιτιού του στο χωριό Ζντέτσοβ. 


Στο παρελθόν, οι αρμόδιες αρχές του είχαν απαγορεύσει να χτίσει τα κλουβιά και αργότερα είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο για παράνομη εκτροφή ζώων. Ο Πράζεκ φέρεται να μην είχε επιτρέψει την είσοδο αξιωματικών στο σπίτι του. 

Όπως μεταδίδει το BBC, oι αρχές δεν μπορούσαν να κατασχέσουν τα ζώα χωρίς αποδείξεις βίας σε βάρος τους.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Πράζεκ είχε απασχολήσει εκ νέου τα τοπικά ΜΜΕ και τις αρχές, όταν ένας ποδηλάτης χτύπησε πάνω στη λέαινά του, καθώς ο 34χρονος την είχε βγάλει «βόλτα στο χωριό». Τότε, η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό «τροχαίο ατύχημα». 

Ο δήμαρχος του χωριού, Τόμας Κουτσούρεκ, φάνηκε να μην στεναχωριέται από τον θάνατο του άνδρα ή των λιονταριών και περιορίστηκε στο να σχολιάσει πως «το σημερινό "συμβάν" ίσως βάλει τέρμα σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
καλά οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αναισθητικό για το ζώο που ήταν μαζί με το πτώμα;το άλλο ζώο που ήταν σε ξεχωριστό κλουβί γιατί το σκότωσαν;