Κομισιόν: Απάντηση με αιχμές στην αντιευρωπαϊκή καμπάνια του Όρμπαν

Κομισιόν: Απάντηση με αιχμές στην αντιευρωπαϊκή καμπάνια του Όρμπαν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Απάντηση στην καμπάνια της ουγγρικής κυβέρνησης κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ έδωσε σήμερα η Κομισιόν μετά τη χθεσινή απόφαση του Σώματος των Επιτρόπων.

Η κυβέρνηση του Βικτόρ Όρμπαν παρουσίασε μια αφίσα την περασμένη εβδομάδα που εμφάνιζε τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο ουγγρικής καταγωγής Τζορτζ Σόρος, κατηγορώντας τους ότι από κοινού προωθούν την παράτυπη μετανάστευση στην Ουγγαρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η απάντηση προς την ουγγρική καμπάνια τιτλοφορείται «Έχεις δικαίωμα να γνωρίζεις τι σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες!» και στόχο έχει να αποκαταστήσει την «αλήθεια» για το τι κάνει η ΕΕ όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Ως εκ τούτου προσφέρονται συγκεκριμένες απαντήσεις σε επτά σημεία απέναντι στους ισχυρισμούς της ουγγρικής κυβέρνησης που, σύμφωνα με την Επιτροπή, «παραμορφώνουν την αλήθεια και επιδιώκουν να προβάλουν μια σκοτεινή εικόνα μιας μυστικής πλοκής» προκειμένου να έρθουν περισσότεροι μετανάστες στην Ευρώπη.

Εν προκειμένω η Επιτροπή σημειώνει ότι η επανεγκατάσταση προσφύγων σε κράτη-μέλη από χώρες εκτός ΕΕ είναι και θα είναι πάντα εθελοντική καθώς και ότι η ΕΕ δεν υποστηρίζει ούτε υπονομεύει την προστασία των εθνικών συνόρων.

Επίσης υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή δεν σκοπεύει να εισαγάγει ανθρωπιστικές θεωρήσεις, δεν συνεργάζεται με κανέναν οργανισμό ούτε παρέχει οικονομική βοήθεια προκειμένου να ενθαρρύνει την παράτυπη μετανάστευση, αλλά μόνο βοηθά τους πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τέλος, η απάντηση της Επιτροπής ξεκαθαρίζει ότι τα κράτη-μέλη αποφασίζουν σε εθελοντική βάση εάν επιθυμούν να επιτρέψουν τη νόμιμη μετανάστευση εξειδικευμένου προσωπικού και ότι οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις σε καμία περίπτωση δε συνδέονται με την υποστήριξη ή την αποτροπή της μετανάστευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM