Τραμπ: Φίλος μου ο Κιμ, τρομερές οι δυνατότητες ανάπτυξης της Β. Κορέας

Τραμπ: Φίλος μου ο Κιμ, τρομερές οι δυνατότητες ανάπτυξης της Β. Κορέας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ως «φίλο του» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η Βόρεια Κορέα θα ακμάσει αν αποπυρηνικοποιηθεί. 

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται η σύνοδος κορυφής ανάμεσα σε Τραμπ και Κιμ με θέμα τη δέσμευση της Πιονγιάνγκ για εγκατάλειψη του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ακμάσει σαν το Βιετνάμ αν εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, λίγες ώρες πριν δει τον «φίλο του», τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Ανόι, όπου πρόκειται να γίνει η δεύτερη συνάντηση κορυφής των δύο κρατών.

«Το Βιετνάμ ακμάζει όπως ελάχιστες άλλες χώρες στη γη. Η Βόρεια Κορέα θα κάνει το ίδιο, και πολύ γρήγορα, αν αποπυρηνικοποιηθεί», υποστήριξε ο Τραμπ μέσω Twitter.

«Οι δυνατότητες είναι τρομερές, μια μεγάλη ευκαιρία, όπως σχεδόν καμία άλλη στην ιστορία, για τον φίλο μου Κιμ Γιονγκ Ουν», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τη λέξη «τρομερές» με κεφαλαία, για έμφαση, όπως συνηθίζει.


Υπενθυμίζεται πως οι δύο άνδρες έφθασαν χθες στο Ανόι, ο Ντόναλντ Τραμπ με το προεδρικό αεροσκάφος, ο Κιμ Γιονγκ με το τρένο, μετά από ένα τριήμερο ταξίδι μέσω Κίνας.

Οι δύο ηγέτες, φαίνεται ότι σφυρηλάτησαν μια θερμή σχέση κατά την πρώτη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη, τον περασμένο Ιούνιο.

Μετά τη συνάντησή τους θα ακολουθήσει δείπνο, στο οποίο θα συνοδεύονται από δύο προσκεκλημένους και διερμηνείς, όπως είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Παράλληλα, Ντόναλντ Τραμπ, από το Ανόι, άφησε αιχμές εναντίον των Δημοκρατικών για τη στάση τους στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας. 

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως οι Δημοκρατικοί πρέπει να σταματήσουν να σχολιάζουν το τι πρέπει να κάνει εκείνος με την Βόρεια Κορέα και να αναρωτηθούν γιατί δεν το έκαναν εκείνοι κατά την οχταετία Ομπάμα. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθούν ξανά την Πέμπτη. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM