Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ ηρωίδα σε κόμικ

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ ηρωίδα σε κόμικ Facebook Twitter
Στο εξώφυλλο η 29χρονη πολιτικός απεικονίζεται ως πολεμίστρια με πανοπλία και ξίφος.
1

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ, η νεαρή πολιτικός των ΗΠΑ κοσμεί το εξώφυλλο ενός νέου κόμικ με πρωταγωνίστρια την ίδια, που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο, στην Αμερική. 

Ήταν θέμα χρόνου μάλλον πότε θα συνέβαινε κι αυτό, δεδομένης της ραγδαίας ανέλιξης του νεότερου μέλους του Κογκρέσου όλων των εποχών.

Το κόμικ που δημιουργήθηκε από την ομάδα των Devil's Due Comics, θα κυκλοφορήσει τον Μάιο με δύο εξώφυλλα – στο ένα η 29χρονη πολιτικός απεικονίζεται ως πολεμίστρια με πανοπλία και ξίφος και στο άλλο ντυμένη με λευκό κουστούμι μπροστά στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Η υπόθεση του κόμικ, που θα έχει τον τίτλο "Alexandria Ocasio-Cortez and the Freshman Force", έχει να κάνει, σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες, με «τον αγώνα της ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο», ενώ συγχρόνως αποτελεί και έναν εορτασμό «της εκλογής του πιο ποικιλόμορφου γκρουπ νεοεκλεχθέντων βουλευτών στην ιστορία του αμερικανικού Κογκρέσου».

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ ηρωίδα σε κόμικ Facebook Twitter
Το κόμικ θα κυκλοφορήσει και με δεύτερο εξώφυλλο όπου η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ εμφανίζεται ντυμένη με λευκό κουστούμι μπροστά στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Μέρος των εσόδων από την κυκλοφορία του κόμικ θα πάει στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις United Service (για την στήριξη βετεράνων του στρατού) και RaicesTexas.org, η οποία παρέχει δωρεάν νομικές υπηρεσίες σε οικογένειες μεταναστών και προσφύγων.

Παρότι η ίδια δεν έχει σχολιάσει αυτό το πρότζεκτ, η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ απέδειξε πρόσφατα ότι είναι φαν του είδους, όταν έγραψε στο Twitter μια από τις φράσεις-σλόγκαν του διάσημου graphic novel του Alan Moore, "Watchmen": «Κανείς σας δεν καταλαβαίνει. Δεν είμαι φυλακισμένος εδώ μέσα μαζί ΣΑΣ. Εσείς είστε φυλακισμένοι εδώ μέσα μαζί ΜΟΥ».

Η ίδια ομάδα δημιουργών είχε αναδείξει πριν λίγα χρόνια και τον Μπαράκ Ομπάμα σε υπερ-ήρωα κόμικ με την κυκλοφορία του σπαρταριστού "Barack the Barbarian: No F#¢*s Left!"

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ ηρωίδα σε κόμικ Facebook Twitter
Η ίδια ομάδα δημιουργών είχε αναδείξει πριν λίγα χρόνια και τον Μπαράκ Ομπάμα σε υπερ-ήρωα κόμικ με την κυκλοφορία του σπαρταριστού "Barack the Barbarian: No F#¢*s Left!"
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Μετά την πτώση του πρώην ανατολικού μπλοκ οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ έχουν κρίση ταυτότητας. Τόσα χρόνια ξέραν τι δεν ήταν και έτσι πορευόντουσαν με αξιοπρέπεια.Από την πτώση και μετά ειλικρινά έχουν κρίση ταυτότητας. Και γι'αυτό μετέρχονται μεθόδων παλαιών. (Επι)στρατεύουν ποπ αρτ προς όφελος του κόμματος. Να υπεθυμίσουμε ότι και ύμνος του ΕΑΜ ήταν σε ρυθμούς ρώσικης παραδοσιακής μουσικής (καζατσόκ).Στρατευμένη τέχνη, στρατευμένη επιστήμη, όλα προς όφελος του κόμματος. Ο λαϊκισμός και η προπαγάνδα δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό γνώρισμα.