Με «θαλάσσια ταξί» επιχειρεί η Uber να αποσυμφορήσει τη Μουμπάι

Με «θαλάσσια ταξί» επιχειρεί η Uber να αποσυμφορήσει τη Μουμπάι Facebook Twitter
Uber
0

Σε «θαλάσσια ταξί» κατέφυγε η Uber στη Μουμπάι ώστε να προσφέρει μια εναλλακτική μεταφορική λύση στην ινδική πόλη με την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Τα «Uber Boats», σκάφη υψηλής ταχύτητας, έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας στις αρχές Φεβρουαρίου. 

Οι επιβάτες τους μπορούν να επιλέξουν πλεύσεις ανάμεσα σε τρεις προορισμούς στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. 

Τα ναύλα ξεκινάνε από 5.700 ρουπίες, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 70 ευρώ για ένα σκάφος έξι ως οχτώ θέσεων και μπορεί να φτάσουν ως τις 9.500 ρουπίες, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 118 ευρώ για ένα σκάφος που μπορεί να μεταφέρει ως 10 επιβάτες. 

Οι επιβάτες ωστόσο μπορούν να ναυλώσουν ολόκληρο το σκάφος και όχι να κλείσουν μεμονομένες θέσεις σε αυτό. 

«Το όραμα της Uber είναι να δημιουργήσει μια πολυτροπική πλατφόρμα για να εξυπηρετεί καλύτερα τόσο τους πελάτες της όσο και τις πόλεις στις οποίες λειτουργεί», ανέφερε σε δήλωσή του ο Prabhjeet Singh, επικεφαλής της εταιρείας για τις ινδικές πόλεις. 

«Με το Uber Boat θα αξιοποιήσουμε τις τεράστιες μεταφορικές δυνατότητες των πλωτών οδών της πόλης», πρόσθεσε. 

Με αυτόν τον τρόπο η Μουμπάι έγινε η πρώτη πόλη στην Ινδία, την μεγαλύτερα αγορά της Uber στην Ασία, που αποκτά «θαλάσσια ταξί». 

«Θαλάσσια ταξί» από την Uber λειτουργούν ήδη σε Τουρκία και Κροατία με την εταιρεία να  έχει λανσάρει κατά διαστήματα το προϊόν σε πόλεις όπως η Βαλτιμόρη, η Βοστόνη, το Κάιρο και οι Κάννες κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ. 

Η εφαρμογή λειτουργήσει πλέον κανονικά μετά από δοκιμαστική λειτουργία μιας εβδομάδας.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση μαστίζει τις πόλεις της Ινδίας.

Σύμφωνα με αναφορά της Boston Consulting Group, που παραγγέλθηκε από την Uber, εκτιμάται πως ο κολοσσός της Σίλικον Βάλεϊ χάνει σε Μουμπάι, Νέο Δελχί, Μπανγκαλόρ και Καλκούτα πάνω από 22 δισεκατομμύρια τον χρόνο εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης. 

Οι επιβάτες χρειάζονται περίπου 1,5 ώρα παραπάνω από ότι σε συγκρινόμενες ασιατικές πόλεις. 

Η Uber δεν είναι η πρώτη εταιρεία που φιλοδοξεί να προσφέρει εναλλακτική λύση για τις μεταφορές στην Ινδία.

Η Blade, μια εφαρμογή για τους εύπορους κατοίκους της πόλης, ανακοίνωσε πέρυσι, πως από φέτος θα διαθέτει ελικόπτερα για τη μεταφορά τους. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Ο (συγκινητικός) λόγος του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ