Συμμορία του LOL: Μου έλεγαν πως είμαι πόρνη που κοιμήθηκα με το αφεντικό μου

Συμμορία του LOL: Μου έλεγαν πως είμαι πόρνη που κοιμήθηκα με το αφεντικό μου Facebook Twitter
Lea Lejeune,
0

«Στην αρχή ξεκίνησαν με αστεία και μετά όλοι οι followers τους ήρθαν στο προφίλ μου στο Twitter και μου επιτέθηκαν», λέει η Lea Lejeune, μια από τις γυναίκες που έπεσαν θύματα της «Συμμορία του LOL», που εκφόβιζε γυναίκες στο διαδίκτυο στη Γαλλία.

«Μου έγραφαν πως είμαι μια πόρνη και πως κοιμήθηκα με το αφεντικό μου για να πάρω τη δουλειά», εξηγεί η νεαρή δημοσιογράφος. «Ήταν σκληρό, άγριο...», ομολογεί η γαλλίδα δημοσιογράφος στη κάμερα του ΒΒC.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και συγκλονίζει τα γαλλικά μίντια, αλλά και όλη την κοινωνία.

Οι καταγγελίες για τις μαζικές παρενοχλήσεις και το bullying από μια ομάδα με την ονομασία «Συμμορία του LOL» που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2010 με μέλη της να αποκαλύπτεται σήμερα πως ήταν και κάποιοι γνωστοί δημοσιογράφοι, διαφημιστές και εργαζόμενοι σε μίντια, έχουν προκαλέσει σοκ στη Γαλλία.

Η νεαρή δημοσιογράφος λέει πως η ομάδα στην αρχή είχε πλάκα και πως μετά όλο αυτό εξελίχθηκε σε διαδικτυακή παρενόχληση με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Πολλές γυναίκες άρχισαν σιγά-σιγά αυτή την εβδομάδα να μιλάνε για τις δικές τους εμπειρίες και μερικές έκαναν ακόμη πιο σοβαρές καταγγελίες, λέγοντας πως το bullying τις οδήγησε να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους καθώς φοβήθηκαν ακόμη και για τη ζωή τους.

Στη δίνη του σκανδάλου βρέθηκε και η εφημερίδα Liberation καθώς δύο δημοσιογράφοι της ήταν μέλη γης μυστικής ομάδας που στοχοποιούσε γυναίκες. Η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δηλώνει πως δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση τους. Χαρακτηριστικά, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας κάνει λόγο για περίπτωση «Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ».

Συμμορία του LOL: Μου έλεγαν πως είμαι πόρνη που κοιμήθηκα με το αφεντικό μου Facebook Twitter
Sadoun El Glaoui

Η Kenza Sadoun El Glaoui δεν ήξερε ότι ήταν στόχος της λεγόμενης «Ligue du LOL» μέχρι αυτή την εβδομάδα.

Υπήρχαν φήμες για την ύπαρξη της ομάδας στο Παρίσι εδώ και χρόνια, αλλά επιβεβαιώθηκαν μόλις πρόσφατα.

H Sadoun El Glaoui είναι μια πολύ γνωστή μπλόγκερ μόδας στο Παρίσι και ένα από τα πρώτα θύματα της ομάδας, που όμως φοβήθηκε να μιλήσει ανοιχτά, αν και σήμερα λέει πως έπρεπε να το κάνει.

Για εκείνη, η παρενόχληση ξεκίνησε το 2013. Τους αγνόησε για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν τελικά απάντησε, δέχτηκε ακόμη πιο μαζική επίθεση από τα τρολς.

Λέει ότι ήταν ταπεινωμένη. Η παρενόχληση έφτασε σε σημείο να κάνουν photoshopping μια φωτογραφία της με παγωτό και να βάλουν στη θέση του ένα πέος. Ακόμη και η αδελφή της έγινε στόχος της συμμορίας.

Αν κάτι μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετικό από αυτή τη σοκαριστική αποκάλυψη είναι πως έφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για το φεμινισμό, αλλά και ο πόσο μεγάλο παραμένει το πρόβλημα με τον σεξισμό στη γαλλική κουλτούρα, σημειώνουν κάποια γαλλικά μίντια σήμερα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ