Παραλύουν οι αεροπορικές συγκοινωνίες στο Βέλγιο λόγω απεργίας

Παραλύουν οι αεροπορικές συγκοινωνίες στο Βέλγιο λόγω απεργίας Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / EPA
0

Παραλύουν για 24ώρες οι αεροπορικές συγκοινωνίες στο Βέλγιο εξαιτίας της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η Skeyes.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η εταιρεία που είναι αρμόδια για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας «Έξι ώρες πριν την έναρξη της γενικής απεργίας η εταιρεία δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για το αν θα εργάζεται ικανός αριθμός υπαλλήλων προκειμένου να καλύπτεται ένας περιορισμένος αριθμός κρίσιμων θέσεων.

Για τον λόγο αυτό η Skeyes αναγκάζεται να μην επιτρέψει την εναέρια κυκλοφορία από τις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας) της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου ως τις 22:00 της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Ντομινίκ Ντεχέν εκπρόσωπο της εταιρείας, δεν θα επιτρέπεται σε κανένα αεροπλάνο που βρίσκεται κάτω από τα 8.000 μέτρα, δηλαδή στην περιοχή που ελέγχει η Skeyes, να πετά πάνω από το Βέλγιο.

Τα αεροσκάφη που πετούν στον βελγικό εναέριο χώρο πάνω από τα 8.000 μέτρα ελέγχονται από ένα άλλο κέντρο με έδρα το Μάαστριχτ.

Η Skeyes δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσες πτήσεις και επιβάτες αφορά η ακύρωση των σημερινών πτήσεων. Ο Ντεχέν τόνισε ωστόσο ότι θα επιτρέπονται οι στρατιωτικές πτήσεις καθώς και οι πτήσεις κυβερνητικών αεροσκαφών.

Το αεροδρόμιο Σαρλερουά, το δεύτερο μεγαλύτερο του Βελγίου, από όπου πετάει κυρίως η ιρλανδική εταιρεία Ryanair, είχε ανακοινώσει από χθες ότι θα κλείσει.

Η απεργία πρόκειται να επηρεάσει και τη διεξαγωγή της συνόδου των υπουργών Άμυνας των 29 χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, όπως έγινε γνωστό από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, με κάποιους υπουργούς ενδεχομένως να μην παρίστανται στην έναρξη της συνόδου.

Σήμερα πραγματοποιείται στο Βέλγιο γενική απεργία κατόπιν αιτήματος τριών συνδικάτων με αίτημα καλύτερους μισθούς.

Οι κινητοποιήσεις των τριών μεγάλων συνδικάτων της χώρας, FGTB, CSC και CGSLB, αφορά όλους τους τομείς, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό, σε όλη τη χώρα. Τα συνδικάτα ζητούν κυρίως αύξηση των μισθών, αύξηση των επιδομάτων και των συντάξεων, όπως και καλύτερες συνθήκες κατά την συνταξιοδότηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM