O Ερντογάν κήρυξε τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας των τιμών στα τρόφιμα»

O Ερντογάν κήρυξε τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας των τιμών στα τρόφιμα» Facebook Twitter
1

O Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των λαχανικών και των φρούτων στην Τουρκία ως «τρομοκρατία στα τρόφιμα». 

«Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν να παίζουν ένα παιχνίδι στην Τουρκία. Οι τιμές στις μελιτζάνες, στις ντομάτες, στα αγγούρια και τις πατάτες άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία. Ήταν μία τρομοκρατική επίθεση», είπε σε τελετή εγκαινίων στην Άγκυρα. 

«Δε θα ανεχθούμε αυτούς που προωθούν αυτό τον τρόμο», πρόσθεσε. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη δράση κατά εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτή την «τρομοκρατία», κατά τον ίδιο τρόπο που εισέβαλε σε «τρομοκρατικά καταφύγια» στην ανατολική Τουρκία κατά του κουρδικού PKK, το οποίο είναι παράνομο στη χώρα.

Χθες ξεκίνησε η πώληση φρούτων και λαχανικών σε χαμηλότερες τιμές από τους δήμους κατευθείαν προς τους καταναλωτές. 

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του θα εφαρμόσει το ίδιο μέτρο στις πωλήσεις των απορρυπαντικών και των καθαριστικών. 

Μερικοί δήμοι στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ξεκίνησαν να πωλούν από χθες τα προϊόντα κατευθείαν στους καταναλωτές σε χαμηλότερες τιμές, με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται στα σημεία πώλησης.

Θα υπάρχουν 50 σημεία πώλησης στην Κωνσταντινούπολη και 15 στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία τα κρεμμύδια, που είχαν μέση τιμή πώλησης 4,9 λίρες ανά κιλό τον Ιανουάριο, πωλούνταν χθες στην Άγκυρα στα συγκεκριμένα σημεία προς 2 λίρες το κιλό. 

Τον περασμένο μήνα οι τιμές στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 29,7% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ η αύξηση των τιμών σε ετήσια βάση είναι 64%.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM