O Ερντογάν κήρυξε τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας των τιμών στα τρόφιμα»

O Ερντογάν κήρυξε τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας των τιμών στα τρόφιμα» Facebook Twitter
1

O Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των λαχανικών και των φρούτων στην Τουρκία ως «τρομοκρατία στα τρόφιμα». 

«Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν να παίζουν ένα παιχνίδι στην Τουρκία. Οι τιμές στις μελιτζάνες, στις ντομάτες, στα αγγούρια και τις πατάτες άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία. Ήταν μία τρομοκρατική επίθεση», είπε σε τελετή εγκαινίων στην Άγκυρα. 

«Δε θα ανεχθούμε αυτούς που προωθούν αυτό τον τρόμο», πρόσθεσε. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη δράση κατά εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτή την «τρομοκρατία», κατά τον ίδιο τρόπο που εισέβαλε σε «τρομοκρατικά καταφύγια» στην ανατολική Τουρκία κατά του κουρδικού PKK, το οποίο είναι παράνομο στη χώρα.

Χθες ξεκίνησε η πώληση φρούτων και λαχανικών σε χαμηλότερες τιμές από τους δήμους κατευθείαν προς τους καταναλωτές. 

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του θα εφαρμόσει το ίδιο μέτρο στις πωλήσεις των απορρυπαντικών και των καθαριστικών. 

Μερικοί δήμοι στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ξεκίνησαν να πωλούν από χθες τα προϊόντα κατευθείαν στους καταναλωτές σε χαμηλότερες τιμές, με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται στα σημεία πώλησης.

Θα υπάρχουν 50 σημεία πώλησης στην Κωνσταντινούπολη και 15 στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία τα κρεμμύδια, που είχαν μέση τιμή πώλησης 4,9 λίρες ανά κιλό τον Ιανουάριο, πωλούνταν χθες στην Άγκυρα στα συγκεκριμένα σημεία προς 2 λίρες το κιλό. 

Τον περασμένο μήνα οι τιμές στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 29,7% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ η αύξηση των τιμών σε ετήσια βάση είναι 64%.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM