O Ερντογάν κήρυξε τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας των τιμών στα τρόφιμα»

O Ερντογάν κήρυξε τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας των τιμών στα τρόφιμα» Facebook Twitter
1

O Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των λαχανικών και των φρούτων στην Τουρκία ως «τρομοκρατία στα τρόφιμα». 

«Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν να παίζουν ένα παιχνίδι στην Τουρκία. Οι τιμές στις μελιτζάνες, στις ντομάτες, στα αγγούρια και τις πατάτες άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία. Ήταν μία τρομοκρατική επίθεση», είπε σε τελετή εγκαινίων στην Άγκυρα. 

«Δε θα ανεχθούμε αυτούς που προωθούν αυτό τον τρόμο», πρόσθεσε. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη δράση κατά εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτή την «τρομοκρατία», κατά τον ίδιο τρόπο που εισέβαλε σε «τρομοκρατικά καταφύγια» στην ανατολική Τουρκία κατά του κουρδικού PKK, το οποίο είναι παράνομο στη χώρα.

Χθες ξεκίνησε η πώληση φρούτων και λαχανικών σε χαμηλότερες τιμές από τους δήμους κατευθείαν προς τους καταναλωτές. 

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του θα εφαρμόσει το ίδιο μέτρο στις πωλήσεις των απορρυπαντικών και των καθαριστικών. 

Μερικοί δήμοι στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ξεκίνησαν να πωλούν από χθες τα προϊόντα κατευθείαν στους καταναλωτές σε χαμηλότερες τιμές, με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται στα σημεία πώλησης.

Θα υπάρχουν 50 σημεία πώλησης στην Κωνσταντινούπολη και 15 στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία τα κρεμμύδια, που είχαν μέση τιμή πώλησης 4,9 λίρες ανά κιλό τον Ιανουάριο, πωλούνταν χθες στην Άγκυρα στα συγκεκριμένα σημεία προς 2 λίρες το κιλό. 

Τον περασμένο μήνα οι τιμές στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 29,7% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ η αύξηση των τιμών σε ετήσια βάση είναι 64%.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM