Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος, υποστηρίζει ντοκιμαντέρ της Amazon

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος, υποστηρίζει ντοκιμαντέρ της Amazon Facebook Twitter
17

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος υποστηρίζει ένα νέο ντοκιμαντέρ της Αmazon το οποίο παρουσιάζει έναν Ιησού τελείως διαφορετικό από εκείνο των Γραφών.

Συγκεκριμένα, το νέο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime υποστηρίζει ότι ο Μεσσίας των χριστιανών ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας φιλόσοφος που έζησε την ίδια περίοδο και φημολογείται ότι ανέστησε νεκρούς. 

Σύμφωνα με τη μίνι-σειρά Bible Conspiracies (Συνωμοσίες της Βίβλου), οι μαρτυρίες για τη ζωή του Ιησού και τα φερόμενα ως θαύματά του ενδέχεται να αποτελούν προϊόν σύγχυσης με τη ζωή και το έργο του Απολλώνιου Τυανέα.

Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του Bible Conspiracies, οι ομοιότητες μεταξύ των δύο ανδρών είναι ύποπτα πολλές και είναι πιθανό ο πραγματικός, «θαυματουργός» Ιησούς να ήταν ο Απολλώνιος Τυανέας που ήταν ελληνικής και όχι εβραϊκής καταγωγής. 

Το ντοκιμαντέρ δεν αμφισβητεί πως ο Ιησούς υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, αλλά προτείνει ότι ο άνθρωπος που παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη ως ο «Υιός του Θεού» και κάνει θαύματα πεθαίνοντας πάνω στον σταυρό, έχει βασιστεί στη ζωή του Απολλώνιου και όχι του Χριστού. 

Ο Απολλώνιος γεννήθηκε, το αργότερο, το 3π.Χ στην κεντρική Ανατολία. Τόσο ο Χριστός όσο και ο Απολλώνιος ήταν κήρυκες και θρυλείται πως έκαναν θαύματα. Και οι δύο είχαν μακριά γένια.

Η μίνι-σειρά ντοκιμαντέρ, εξηγεί πως ο Απολλώνιος συγκέντρωσε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακολούθων κάνοντας θαύματα, με παρόμοιο τρόπο με εκείνον που αποδίδεται στον Ιησού.  

«Έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και απαρνήθηκε τις σεξουαλικές επαφές με γυναίκες, το κρέας και το κρασί. Δεν φορούσε παπούτσια και είχε αφήσει τα μαλλιά του και τα γένια του να μακρύνουν (...) Έγινε αναμορφωτής και έφτιαξε το σπίτι του στον Ναό του Ασκληπιού». 

Η φήμη του εξαπλώθηκε χάρη στη σοφία του και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος ορκίστηκε να υψώσει ναούς και αγάλματα για να τον τιμήσει. 

«Στον ίδιο αποδίδεται πως ανέστησε νεκρούς και μίλησε για πράγματα εκτός των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Και, σε αντίθεση με τον Ιησού, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Απολλώνιος όντως υπήρξε». 

Οι πρώτες κριτικές θεατών καθώς και τα σχόλια για το ανατρεπτικό και αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ είναι στην πλειονότητά τους αρνητικά. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

14 σχόλια
«...Και, σε αντίθεση με τον Ιησού, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Απολλώνιος όντως υπήρξε». Ε, άμα όλη η θεωρεία στηρίζεται στον Απολλώνιο, που όντως υπήρξε, να τους πιστέψουμε!http://www.oodegr.com/neopaganismos/filosofoi/tyaneas1.htmhttp://www.oodegr.com/neopaganismos/filosofoi/tyaneas2.htm
Συγνωμη αλλα επειδη εγω ζω στην Αμερικη και ξερω καλυτερα, ο Ιησους λεγεται "Χεσους", ειναι ισπανικης καταγωγης απ το Σαν Ντιεγκο και απ οτι λεει η Βιβλος ειναι και ο πρωτος σερφιστας στην ιστορια. Το δε σερφιν ως αθλημα ξεκινησε απο τους ψαραδες μαθητες του. Ετσι εξηγειται και η ιστορια με τα επιπλεον ψαρια, τα μακρια μαλλια, το LSD, τους χιπηδες με το καλοκαιρι της αγαπης, τα παντα.
Εμένα μου ήρθε το μυαλό αυτό, που λίγο-πολύ, οι περισσότεροι το ξέρουμε:Γιατί ο Χριστός ήταν Έλληνας,1. Γιατί έπιασε δουλειά στα τριάντα του.2. Γιατί έμεινε στο σπίτι όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τη μαμά του.3. Γιατί – όπως όλοι οι Έλληνες – πίστευε ότι η μάνα του ήταν παρθένα.4. Γιατί η ίδια η μητέρα του πίστευε ότι ο γιος της ήταν θεός.
Το διάβασα με σκεπτικισμό το άρθρο, αλλά πείστηκα στο σημείο που είπε ότι και οι δύο είχαν μεγάλα γένια. Είναι απίστευτη σύμπτωση, εκείνη την εποχή, να έχουν δύο άνθρωποι, μεγάλα γένια.Υ.Σ. Ναι Citellus ο Μωυσής ήταν ΠΑΟΚ. Μου το είπε ο Αβραάμ ...(ο Παπαδόπουλος, από το Λάκκωμα)