Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος, υποστηρίζει ντοκιμαντέρ της Amazon

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος, υποστηρίζει ντοκιμαντέρ της Amazon Facebook Twitter
17

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος υποστηρίζει ένα νέο ντοκιμαντέρ της Αmazon το οποίο παρουσιάζει έναν Ιησού τελείως διαφορετικό από εκείνο των Γραφών.

Συγκεκριμένα, το νέο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime υποστηρίζει ότι ο Μεσσίας των χριστιανών ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας φιλόσοφος που έζησε την ίδια περίοδο και φημολογείται ότι ανέστησε νεκρούς. 

Σύμφωνα με τη μίνι-σειρά Bible Conspiracies (Συνωμοσίες της Βίβλου), οι μαρτυρίες για τη ζωή του Ιησού και τα φερόμενα ως θαύματά του ενδέχεται να αποτελούν προϊόν σύγχυσης με τη ζωή και το έργο του Απολλώνιου Τυανέα.

Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του Bible Conspiracies, οι ομοιότητες μεταξύ των δύο ανδρών είναι ύποπτα πολλές και είναι πιθανό ο πραγματικός, «θαυματουργός» Ιησούς να ήταν ο Απολλώνιος Τυανέας που ήταν ελληνικής και όχι εβραϊκής καταγωγής. 

Το ντοκιμαντέρ δεν αμφισβητεί πως ο Ιησούς υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, αλλά προτείνει ότι ο άνθρωπος που παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη ως ο «Υιός του Θεού» και κάνει θαύματα πεθαίνοντας πάνω στον σταυρό, έχει βασιστεί στη ζωή του Απολλώνιου και όχι του Χριστού. 

Ο Απολλώνιος γεννήθηκε, το αργότερο, το 3π.Χ στην κεντρική Ανατολία. Τόσο ο Χριστός όσο και ο Απολλώνιος ήταν κήρυκες και θρυλείται πως έκαναν θαύματα. Και οι δύο είχαν μακριά γένια.

Η μίνι-σειρά ντοκιμαντέρ, εξηγεί πως ο Απολλώνιος συγκέντρωσε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακολούθων κάνοντας θαύματα, με παρόμοιο τρόπο με εκείνον που αποδίδεται στον Ιησού.  

«Έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και απαρνήθηκε τις σεξουαλικές επαφές με γυναίκες, το κρέας και το κρασί. Δεν φορούσε παπούτσια και είχε αφήσει τα μαλλιά του και τα γένια του να μακρύνουν (...) Έγινε αναμορφωτής και έφτιαξε το σπίτι του στον Ναό του Ασκληπιού». 

Η φήμη του εξαπλώθηκε χάρη στη σοφία του και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος ορκίστηκε να υψώσει ναούς και αγάλματα για να τον τιμήσει. 

«Στον ίδιο αποδίδεται πως ανέστησε νεκρούς και μίλησε για πράγματα εκτός των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Και, σε αντίθεση με τον Ιησού, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Απολλώνιος όντως υπήρξε». 

Οι πρώτες κριτικές θεατών καθώς και τα σχόλια για το ανατρεπτικό και αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ είναι στην πλειονότητά τους αρνητικά. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
«...Και, σε αντίθεση με τον Ιησού, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Απολλώνιος όντως υπήρξε». Ε, άμα όλη η θεωρεία στηρίζεται στον Απολλώνιο, που όντως υπήρξε, να τους πιστέψουμε!http://www.oodegr.com/neopaganismos/filosofoi/tyaneas1.htmhttp://www.oodegr.com/neopaganismos/filosofoi/tyaneas2.htm
Συγνωμη αλλα επειδη εγω ζω στην Αμερικη και ξερω καλυτερα, ο Ιησους λεγεται "Χεσους", ειναι ισπανικης καταγωγης απ το Σαν Ντιεγκο και απ οτι λεει η Βιβλος ειναι και ο πρωτος σερφιστας στην ιστορια. Το δε σερφιν ως αθλημα ξεκινησε απο τους ψαραδες μαθητες του. Ετσι εξηγειται και η ιστορια με τα επιπλεον ψαρια, τα μακρια μαλλια, το LSD, τους χιπηδες με το καλοκαιρι της αγαπης, τα παντα.
Εμένα μου ήρθε το μυαλό αυτό, που λίγο-πολύ, οι περισσότεροι το ξέρουμε:Γιατί ο Χριστός ήταν Έλληνας,1. Γιατί έπιασε δουλειά στα τριάντα του.2. Γιατί έμεινε στο σπίτι όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τη μαμά του.3. Γιατί – όπως όλοι οι Έλληνες – πίστευε ότι η μάνα του ήταν παρθένα.4. Γιατί η ίδια η μητέρα του πίστευε ότι ο γιος της ήταν θεός.
Το διάβασα με σκεπτικισμό το άρθρο, αλλά πείστηκα στο σημείο που είπε ότι και οι δύο είχαν μεγάλα γένια. Είναι απίστευτη σύμπτωση, εκείνη την εποχή, να έχουν δύο άνθρωποι, μεγάλα γένια.Υ.Σ. Ναι Citellus ο Μωυσής ήταν ΠΑΟΚ. Μου το είπε ο Αβραάμ ...(ο Παπαδόπουλος, από το Λάκκωμα)