Προδότες αποκαλεί τους εθνικιστές της Τουρκίας ο Ενγκίν Αρντίτς.

Προδότες αποκαλεί τους εθνικιστές της Τουρκίας ο Ενγκίν Αρντίτς. Facebook Twitter
EPA
0

«Προδότες» αποκαλεί τους εθνικιστές της Τουρκίας ο δημοσιογράφος Ενγκίν Αρντίτς σε άρθρο του με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία. 


Το άρθρο, που δημοσιεύεται στη φιλοκυβερνητική Σαμπάχ, την εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία σήμερα, επισημαίνει ότι ακόμα και αν οι αμοιβαίες επισκέψεις δεν λύσουν τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, είναι σημαντικές για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις τους.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρει ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες. 

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ των πολιτών μας. Αυτοί που δημιουργούν τα θέματα είναι οι φασίστες. Οι Τούρκοι και οι Έλληνες φασίστες. Οι τούρκοι φασίστες (εθνικιστές) είχαν στήσει παγίδα στον Ερντογάν... Πίστευαν ότι θα τον προκαλούσαν και θα τον παρέσυραν σε αυτήν... Ζητούσαν κάποια νησιά από την Ελλάδα... Κάποιοι αναφέρονταν σε 14 κι άλλοι που δεν τους έφτανε αυτό ζητούσαν 214. Επέμεναν για ένα νησί.

Την Ψέριμο. [στο κείμενο αναφέρεται ως "Keçi"]... Προσπαθούσαν να φέρουν την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου με την Ελλάδα και επεδίωκαν η Τουρκία, που έχει προβλήματα στα νοτιοανατολικά της, να έχει προβλήματα επίσης και στα δυτικά. Κι αν ήταν δυνατόν να την αναγκάσουν να πολεμάει σε δύο μέτωπα.

Έτσι οι ΗΠΑ θα επενέβαιναν λέγοντας ότι "υπάρχει σύγκρουση στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ". Μήπως αυτός ήταν και ο στόχος; Αυτό συνιστά προδοσία κατά της πατρίδας. Αυτό το έπραξαν οι Τούρκοι εθνοσοσιαλιστές. Αυτοί που περιφέρονται με το προσωπείο των Κεμαλιστών... » αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Επίσης, κατηγορεί και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποστήριξε αυτές τις προβοκάτσιες. Όπως τονίζει, ήθελε νησιά και ο Κιλιτσντάρογλου.

«Ο Ερντογάν όμως δεν παρασύρθηκε. Έτσι πέρασε κι αυτή η φάση. Παράτησαν τη "φιλολογία" των νήσων και τώρα προσπαθούν να τον χτυπήσουν με τις τιμές της μελιτζάνες και τα ξερά κρεμμύδια. Η πιο αισχρή εχθρότητα κατά της Τουρκίας είναι η υποκρινόμενη, η κρυφή που φοράει το προσωπείο "του εθνικισμού". Όπως τους Γικουλενιστές που προσπαθούν να παρουσιάζονται ως Κεμαλιστές... » καταλήγει ο Ενγκίν Αρντίτς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM