Αυστραλία: O Ιανουάριος που μόλις τελείωσε ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών

Αυστραλία: O Ιανουάριος που μόλις τελείωσε ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών Facebook Twitter
0

Ο Ιανουάριος που τελείωσε χθες ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών στην Αυστραλία. Η μέση θερμοκρασία στη χώρα ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου, για πρώτη φορά στην ιστορία. 

Τουλάχιστον 5 μέρες του περασμένου μήνα καταγράφηκαν στη δεκάδα με τις θερμότερες μέρες του Ιανουαρίου από τότε που υπάρχουν στοιχεία. Εκείνες τις μέρες η μέση θερμοκρασία άγγιξε τους 40 βαθμούς. Η μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου» κύμα καύσωνα. 

Από τις ακραίες συνθήκες προκλήθηκαν μεγάλες δασικές πυρκαγιές με νεκρούς, ενώ υπήρξε σημαντική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύθηκαν στα νοσοκομεία εξαιτίας της ζέστης.

Επίσης, πάνω από 90 άγρια άλογα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα.

Αυστραλία: O Ιανουάριος που μόλις τελείωσε ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών Facebook Twitter

 Μέχρι τον τελευταίο Ιανουάριο, χειρότερος καύσωνας όλων των εποχών θεωρούνταν εκείνος του 2013.

«Είδαμε συνθήκες καύσωνα να επηρεάζουν εκτεταμένα κομμάτια της χώρας, το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα», λέει ο κλιματολόγος Άντριου Γουότκινς. 


«Δημιουργήθηκαν νέα ρεκόρ τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς την μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία», προσθέτει και τονίζει πως επιπλέον οι ποσότητες βροχοπτώσεων ήταν κάτω από τον μέσο όρο. 

Χαρακτηριστικό είναι πως το Σίδνεϊ έζησε τον περασμένο μήνα τη θερμότερη μέρα του από το 1939. Το θερμόμετρο έφτασε τους 47,3 βαθμούς Κελσίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ