Απεργία την Πρωτομαγιά

ΗΠΑ: Πρωταθλητής του πατινάζ αυτοκτόνησε μετά τον προσωρινό αποκλεισμό του

ΗΠΑ: Πρωταθλητής του πατινάζ αυτοκτόνησε μετά τον προσωρινό αποκλεισμό του Facebook Twitter
Ο Τζον Κόλιν με την παρτενέρ του Κέιντι Ντένεϊ, στο αμερικανικό πρωτάθλημα πατινάζ του 2014 (GETTY IMAGES)
0

Ο Αμερικανός πρωταθλητής του πατινάζ, Τζον Κόλιν, αυτοκτόνησε την Παρασκευή, μία μέρα μετά τον προσωρινό αποκλεισμό του από το άθλημα εξαιτίας καταγγελιών για κακοποίηση.  

«Ο υπέροχος, δυνατός, καταπληκτικός και συμπονετικός αδελφός μου έβαλε τέλος στη ζωή του, νωρίτερα σήμερα», έγραψε στο Facebook η αδελφή του 33χρονου από το Κάνσας, Άντζελα Λον. 

Η τοπική αστυνομία δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό αλλά η USA Today αποκάλυψε πως το βράδυ της Παρασκευής αξιωματικοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικό αυτοκτονίας. 

«Λυπάμαι που ένιωθε πως αυτή ήταν η μόνη επιλογή που του είχε απομείνει», δήλωσε η προπονήτρια, Νταλίλα Σάπενφιλντ. «Ήταν ένας αθλητής του πατινάζ που κατέφερε περισσότερα από όσα νόμιζε ότι μπορούσε».

Οι έρευνες σε βάρος του

Τον Δεκέμβριο, το Αμερικανικό Κέντρο Ασφαλούς Άθλησης (SafeSport) που ερευνά κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, είχε θέσει υπό περιορισμό τον Κόλιν ενώ την Πέμπτη εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής του Κόλιν σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση των ΗΠΑ. 

Το κέντρο δεν έχει δημοσιεύσει προς το παρόν τα αποτελέσματα των ερευνών του που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. 

  

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες σε βάρος του Κόλιν, εκπρόσωπος του SafeSport διευκρίνισε πως η πολιτική του κέντρου είναι να μην αποκαλύπτει στοιχεία, ώστε να προστατεύσει την ακεραιότητα της έρευνας και την προσωπική ζωή των εμπλεκόμενων μερών. 

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ είχε ιδρύσει το κέντρο SafeSport το 2017, για να ερευνήσει κατηγορίες κακοποίησης και απρεπούς συμπεριφοράς στην ομάδα ενόργανης γυμναστικής και κολύμβησης.

Με email που είχε στείλει στο USA Today, ο Κόλιν είχε εκφράσει την επιθυμία του να μιλήσει για τις «αβάσιμες», όπως υποστήριζε ο ίδιος, κατηγορίες, προσθέτοντας πως δεν του επιτρεπόταν να το κάνει, καθώς οι έρευνες βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη. 

Μαζί με την Κέιτλιν Γιανκάουσκας, ο Κόλιν είχε κατακτήσει τον αμερικανικό τίτλο στα ζευγάρια το 2011 και την επόμενη χρονιά επανέλαβε την επιτυχία του, αυτή τη φορά με παρτενέρ την Κέιντι Ντένεϊ. Το 2014 δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εργαζόταν παράλληλα ως προπονητής και αθλητικός σχολιαστής στην τηλεόραση. 

Η εθνική ομάδα Καλλιτεχνικού Πατινάζ των ΗΠΑ έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter: «Τα πιο εγκάρδια και ειλικρινή συλλυπητήρια στον πατέρα του Μάικ, την αδελφή του Άντζελα και τους υπόλοιπους συγγενείς του. Από σεβασμό στην οικογένεια δεν θα κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο μέχρι κάποια άλλη στιγμή». 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ