Ρωσία: Η Αμερική αναβιώνει σενάρια του «Πόλεμου των Άστρων»

Ρωσία: Η Αμερική αναβιώνει σενάρια του «Πόλεμου των Άστρων» Facebook Twitter
EPA
0

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προσβλέπει στην αναβίωση τη στρατηγικής του «Πολέμου των Άστρων» που ανέπτυξε ο Ρόναλντ Ρίγκαν την εποχή του Ψυχρού πολέμου.


Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της Ρωσίας εκφράζει την ανησυχία του για τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας, επισημαίνοντας ότι θα οδηγήσει σε έναν επικίνδυνο ανταγωνισμό των εξοπλισμών στο Διάστημα.

«Το περιεχόμενο του κειμένου (περί της νέας στρατηγικής των ΗΠΑ-σ.σ.) δεν μπορεί να μην προκαλεί ανησυχίες. Διακατέχεται από πνεύμα αντιπαράθεσης και για μια ακόμη φορά επιδεικνύει την επιδίωξη της Ουάσιγκτον να εξασφαλίσει ολοκληρωτική στρατιωτική υπεροχή στον κόσμο και την δυνατότητα να πραγματοποιεί ατιμώρητα σε οποιοδήποτε μέρος της υδρογείου στρατιωτικές επιχειρήσεις υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα τους.

Σ' αυτό το πλαίσιο το αμερικανικό έγγραφο συνεχίζει την γραμμή, που ήδη διαπερνά την ανανεωθείσα από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ «Στρατηγική εθνικής ασφαλείας» και το «Πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ουσία το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για την αναβίωση του «πολέμου των Άστρων, που είχε διατυπωθεί τη εποχή του Ψυχρού πολέμου, αφού όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του «ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι θέσεις που αφορούν τα σχέδια ανάπτυξης της αντιπυραυλικής άμυνας στο Διάστημα» καθώς «δίνεται το πράσινο φως να εγκατασταθούν μελλοντικά στο Διάστημα οπλικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, που θα μπορούν να πλήξουν διάφορα είδη πυραύλων στο αρχικό στάδιο της εκτόξευσης».

Τέλος το ρωσικό υπουργείο καλεί την Ουάσιγκτον «να λογικευτεί και να εγκαταλείψει τις ανεύθυνες προσπάθειες να επανεκινήσει σε υψηλότερο τεχνολογικά επίπεδο, το αλήστου μνήμης πρόγραμμα του 'Πολέμου των Άστρων' του Ρίγκαν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Διεθνή / Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της
NEWSROOM
Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM
IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM
«Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Διεθνή / «Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του πρίγκιπα Χάρι για τους Αγώνες Invictus Games - Θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τον μικρότερο γιο του;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ