Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με τα δύο πτώματα που βρέθηκαν σε δάσος στην Ευκαρπία

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με τα δύο πτώματα που βρέθηκαν σε δάσος στην Ευκαρπία Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας που τελέστηκε τον Αύγουστο του 2020, σε δασική περιοχή στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για την υπόθεση των δύο προσφύγων που είχαν εντοπιστεί σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενός 18χρονου Σύρου κι ενός Ιρακινού, 31 ετών, εκ των οποίων ο θάνατος του πρώτου αποδόθηκε σε εγκληματική ενέργεια, ενώ για τον δεύτερο δεν κατέστη εφικτό από τα ιατροδικαστικά ευρήματα να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου.

Για την υπόθεση έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος ενός αλλοδαπού, ο οποίος αναζητείται, μεταξύ άλλων, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και της παράνομης διακίνησης με σκοπό την κερδοσκοπία, από την οποία προήλθε θάνατος. Από την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι πρόκειται για έναν άνδρα που στα διωκτικά έγγραφα εμφανίζεται με δύο διαφορετικές χώρες καταγωγής (Συρία ή Ιράν) και τρεις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης (29, 31 και 35 ετών). Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται τρία ακόμη άτομα, εκ των οποίων δύο Βούλγαροι (31 και 40 ετών) και ένας αλλοδαπός τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικές έρευνες ξεκίνησαν, όταν το βράδυ της 3ης Αυγούστου του 2020, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του ΑΤ Λαγκαδά, σε δασική έκταση, οι σοροί δύο ανδρών. Από την έρευνα στο σημείο και συγκεκριμένα στα ρούχα του 18χρονου Σύρου βρέθηκαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, δελτίο ταυτότητας αλλοδαπών αρχών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σημείο εντοπισμού των σορών υποδείχθηκε στους αστυνομικούς από τον αδερφό του 31 ετών Ιρακινού, μόνιμο κάτοικο Ηνωμένου Βασιλείου, όταν άγνωστοι τού απέστειλαν από τηλεφωνική σύνδεση Τουρκίας και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τόσο τη συγκεκριμένη γεωγραφική θέση όσο και φωτογραφία που απεικόνιζε τους δυο νεκρούς άνδρες σε χωμάτινο δρόμο.

Από την νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο θάνατος του Ιρακινού ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επήλθε συνεπεία αιμορραγικού σοκ μετά από τραύμα διά τέμνοντος οργάνου της πρόσθιας τραχηλικής χώρας του λαιμού. Αντίθετα, λόγω της κατάστασης προχωρημένης σήψης στην οποία βρισκόταν η σορός του Σύρου δεν προέκυψε ιατροδικαστικά εγκληματική ενέργεια για την περίπτωσή του, καθώς αποκλείσθηκαν οι θανατηφόρες κακώσεις διά θλώντος, τέμνοντος οργάνου ή πυροβόλου όπλου και ο θάνατός του ταξινομήθηκε ως αδιάγνωστης αιτιολογίας ελλείψει ιατροδικαστικών ευρημάτων.

Από την έρευνα των διωκτικών αρχών και πληροφοριών μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προέκυψε ότι οι δύο άντρες είχαν εισέλθει στα τέλη του Ιουλίου 2020 παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία, μέσω των χερσαίων συνόρων του Έβρου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ένας από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση είχε αναλάβει τον σχεδιασμό και οργάνωση της παράνομης εισόδου τους, ενώ ο αλλοδαπός που διώκεται με το ένταλμα σύλληψης, είχε αναλάβει την παράνομη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας, χρησιμοποιώντας όχημα που εντοπίστηκε στις 29 Αυγούστου 2020 εγκαταλειμμένο σε αγροτική έκταση στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Ελλάδα / ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Εξετάστηκε εάν το επώνυμο «Ντε Γκρες», που δεν αντιστοιχεί στο συνήθη τύπο επιθέτου στη χώρα μας, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση στους πολίτες (αντικειμενική αντίληψη) ότι το πρόσωπο που το κατέχει, έχει προνόμια καταγωγής ή και κοινωνικής θέσεως
LIFO NEWSROOM
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM