Δύσκολα θα βρει κανείς μια φθηνότερη ιδιοκτησία από αυτές που πωλούνται σε μια πόλη της Σικελίας, όπου πολλά σπίτια έχουν τιμή πώλησης μόλις ένα ευρώ.

 

Δεκάδες ιδιοκτησίες έχουν τεθεί προς πώληση στη Sambuca, μια πόλη σε ένα λόφο με εκπληκτική θέα σε ολόκληρο το νησί της Μεσογείου.

 

Η πρωτοβουλία ελήφθη ως μια προσπάθεια να αναβιώσει η περιοχή που τα τελευταία χρόνια είδε τους κατοίκους της να μετακομίζουν μαζικά σε μεγαλύτερες πόλεις.

 

Σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει μια αγορά αμέσως.

 

 

 

«Σε αντίθεση με άλλες πόλεις που το έχουν κάνει απλά για διαφημιστική προπαγάνδα, ο δήμος μας διαθέτει όλα τα σπίτια προς πώληση», δήλωσε στο CNN ο Giuseppe Cacioppo, αντιδήμαρχος  και τουριστικός σύμβουλος της Sambuca. «Δεν είμαστε μεσάζοντες μεταξύ παλιών και νέων ιδιοκτητών. Θέλετε αυτό το σπίτι, θα το πάρετε χωρίς καθυστερήσεις», λέει.

 

Εντούτοις, υπάρχει ένας όρος - οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν υποχρέωση να ανακαινίσουν το ακίνητό τους μέσα σε τρία χρόνια, με κόστος που ξεκινάει από τα 15.000 ευρώ και απαιτείται εγγύηση 5.000 ευρώ.  Αυτό το ποσό  θα επιστραφεί μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.

 

Οι αγοραστές των σπιτιών στη Sambuca πρέπει να δεσμευτούν πως θα δαπανήσουν τουλάχιστον 15.000 για τις ανακαινίσεις.

 

 

 

Η Sambuca είναι μια πραγματικά υπέροχη πόλη μέσα σε ένα φυσικό πάρκο. Πανέμορφες παραλίες, δάση και βουνά είναι σε κοντινή απόσταση και αποτελεί ένα ειδυλλιακό καταφύγιο για αποτοξίνωση.

 

Με τον πληθυσμό να μειώνεται, ο Cacioppo είπε ότι η πόλη χρειάζεται ξένους για να μην ερημώσει.

 

Οι διώροφες κατοικίες είναι χτισμένες με κοκκινωπή πέτρα και διαθέτουν αυλές, κήπους με φοίνικες και τοξωτές εισόδους.