Ισπανία: Ένα αγόρι δυο ετών έχει πέσει σε αυτή την τρύπα - Η αγωνία να βρεθεί κορυφώνεται

Ισπανία: Ένα αγόρι δυο ετών έχει πέσει σε αυτή την τρύπα - Η αγωνία να βρεθεί κορυφώνεται Facebook Twitter
0

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η Ισπανία το θρίλερ για την ανεύρεση ενός αγοριού δύο ετών που φέρεται να έχει πέσει σε μια τρύπα γεώτρησης.

Οι διασώστες αγωνίζονται να βρουν το αγόρι που έχει πέσει στην τρύπα βάθους 100 μέτρων, κοντά στη νότια πόλη της Μάλαγα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από την Κυριακή και συνεχίζεται μέρα και νύχτα. Το αγόρι εξαφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής. Δεν είναι γνωστό το πώς το αγόρι βρέθηκε μέσα στην τρύπα.

Τη Δευτέρα το βράδυ, οι διασώστες άρχισαν να χρησιμοποιούν ειδική μηχανή απάντλησης για να μπορέσουν να βγάλουν όγκο νερού από την τρύπα της οποίας το πλάτος είναι μόλις 25 εκατοστά.

Ένας ανιχνευτής με κάμερα στην άκρη βρήκε ένα κύπελλο που ανήκει στο αγνοούμενο παιδί. Οι διασώστες δεν έχουν όμως λάβει κανένα άλλο ελπιδοφόρο σημάδι από το αγόρι.

Η οικογένεια ζει στο El Palo, μια κοντινή συνοικία, και το 2017 ο μεγαλύτερος αδελφός του παιδιού πέθανε σε ένα ατύχημα ενώ ήταν μόλις τριών ετών. Ψυχολόγοι παρέχουν στήριξη στην οικογένεια από την πρώτη στιγμή.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, αστυνομικοί και άλλοι ειδικοί βρίσκονται στο σημείο και συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Οι διασώστες έχουν αρχίσει να σκάβουν μια λοξή σήραγγα στην πλαγιά του λόφου, ελπίζοντας να φτάσουν στο αγόρι με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά επί του παρόντος οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην απομάκρυνση χώματος και λάσπης από την γεώτρηση. Η επιχείρηση είναι τεχνικά περίπλοκη και δύσκολη και οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανό το παιδί λιγοστεύουν όσο περνά η ώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM