Εκρήξεις και πυροβολισμοί σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι

Εκρήξεις και πυροβολισμοί σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι Facebook Twitter
0

Εκρήξεις και πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της πρωτεύουσας της Κένυας, το Ναϊρόμπι. 

Η τηλεόραση της χώρας μετέδωσε εικόνες καπνού από την περιοχή. 

«Δεχόμαστε επίθεση», είπε άνθρωπος μέσα από το συγκρότημα στο Reuters. 

Αρκετά οχήματα φλέγονταν στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για θύματα.

Η σομαλική οργάνωση ισλαμιστών μαχητών αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, μετέδωσε το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων Site.

Η οργάνωση, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, αναφέρει σε σύντομο κείμενο που ανήρτησε στο πρακτορείο προπαγάνδας της, Shahada, πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Η Σαμπάαμπ πραγματοποίησε τις δύο πιο πρόσφατες φονικές επιθέσεις στην Κένυα: εκείνην στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ το 2013 (67 νεκροί) και εκείνην στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα το 2015 (148 θύματα).

«Είμαστε πίσω από την επίθεση στο Ναϊρόμπι. Η επιχείρηση συνεχίζεται. θα δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα», είπε ο Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπος στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ Σαμπάαμπ.

 

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ