Ένοχος για κατασκοπία υπέρ του Ιράν δήλωσε πρώην υπουργός του Ισραήλ

Ένοχος για κατασκοπία υπέρ του Ιράν δήλωσε πρώην υπουργός του Ισραήλ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ένας πρώην υπουργός του Ισραήλ δέχθηκε σήμερα να δηλώσει ένοχος για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας ανακοίνωσε πως ο Γκόνεν Σεγκέβ αναμένεται να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 11 ετών άνευ αναστολής.

Βάσει συμφωνίας μεταξύ της υπεράσπισης και της εισαγγελίας, ο Γκόνεν Σεγκέβ, υπουργός Ενέργειας και Υποδομών μεταξύ του 1995 και του 1996, θα καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών για «κατασκοπεία» και «διαβίβαση πληροφοριών στον εχθρό».

Η συμφωνία αυτή θα υποβληθεί για έγκριση σε δικαστήριο, το οποίο θα συνεδριάσει στις 11 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέρος του οποίου δεν είχε καταχωρηθεί ως απόρρητο και δημοσιοποιήθηκε κατά την έναρξη της δίκης του Γκόνεν Σεγκέβ τον Ιούλιο, ο Ισραηλινός κατηγορείται ότι έδινε στο Ιράν από το 2012 που κατοικούσε στη Νιγηρία πληροφορίες για τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως και ονόματα υπευθύνων.

Ο Σεγκέβ συνελήφθη τον Μάιο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ και κρατήθηκε μυστικά έως ότου η Σιν Μπετ, η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, ανακοινώσει την κράτησή του στις 18 Ιουνίου.

Κατηγορείται ότι συνάντησε τις ιρανικές επαφές του πολλές φορές σε διάφορες χώρες και διαβίβασε σε αυτές πληροφορίες για την ασφάλεια και τους ενεργειακούς πόρους του Ισραήλ, διευκρίνισε η Σιν Μπετ στην ανακοίνωση της σύλληψής του.

Ο εκλεγείς με ακροδεξιό κόμμα το 1992 Γκόνεν Σεγκέβ, γιατρός, είχε εγκαταλείψει το κόμμα του για να ψηφίσει υπέρ των συμφωνιών του Όσλο ΙΙ τον Οκτώβριο του 1995, επιτρέποντας στον τότε πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν να περάσει στο κοινοβούλιο τη δεύτερη φάση της συμφωνίας αυτής, η οποία θα οδηγούσε στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός Ενέργειας και Υποδομών. Το 2003 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή για απόπειρα απάτης.

Έναν χρόνο αργότερα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών άνευ αναστολής για λαθραία διακίνηση της ουσίας έκστασι.

Το Ισραήλ εκτιμά ότι το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν συνιστά απειλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM