No.1

Επίθεση με μαχαίρι στο Μάντσεστερ- Τρεις τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Μάντσεστερ- Τρεις τραυματίες Facebook Twitter
0

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Βικτόρια, στο Μάντσεστερ.

Η διεύθυνση της βρετανικής αστυνομίας η οποία είναι αρμόδια για τις συγκοινωνίες (BTP), ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως τρεις άνθρωποι, δύο άνδρες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, και μία γυναίκα, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες μετά τους τραυματισμούς τους.

Η BTP διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι ειδοποιήθηκε στις 20:52 (22:52 ώρα Ελλάδας) για την επίθεση στον σταθμό.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σαμ Κλακ, παραγωγός του BBC, δήλωσε ότι άκουσε τον δράστη να κραυγάζει «Αλλάχ» πριν διαπράξει την επίθεση και κατά τη διάρκειά της.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης, ο οποίος εξουδετερώθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς, είπε μετά την επίθεση πως «όσο συνεχίζετε να βομβαρδίζετε άλλες χώρες, θα συνεχίζουν να γίνονται αυτά».

Ο Κλακ έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή της επίθεσης. «Άκουσα αυτή την κραυγή που σου πάγωνε το αίμα και κοίταξα κάτω στην πλατφόρμα», είπε. «Ερχόταν προς εμένα. Είδα πως κράταγε ένα κουζινομάχαιρο με λάμα 30 εκατοστών»· «ήταν τρομακτικό, αληθινά τρομακτικό», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ένα όπλο που προκαλεί προσωρινή παράλυση και σπρέι πιπεριού πριν «έξι ή επτά» από αυτούς να ορμήσουν πάνω στον δράστη.

«Κραύγαζε πριν (από την επίθεση) και κατά τη διάρκεια της "Αλλάχ"», σύμφωνα με τον Κλακ. «Ο τύπος είπε, αυτά ήταν επακριβώς τα λόγια του: "όσο συνεχίζετε να βομβαρδίζετε άλλες χώρες, αυτά τα σκ... θα συνεχίζουν να γίνονται"», κατά τον αυτόπτη μάρτυρα.

Μετά τη σύλληψη του δράστη, μέλη της BTP και άλλων τμημάτων της αστυνομίας του Μάντσεστερ παρέμειναν στον σταθμό, όπως και στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

Την έρευνα για την επίθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενημέρωσε η αστυνομία της Βρετανίας. Δεν υπάρχουν πάντως πληροφορίες περί ευρύτερης απειλής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM