Ένας Ρώσος κυνηγός κατασπαράχθηκε από μια καφέ αρκούδα, την οποία μεγάλωνε ο ίδιος από μωρό και κρατούσε ως κατοικίδιο σε ένα κλουβί στον κήπο του. 

 

Ο Sergey Grigoriyev βρήκε φρικτό θάνατο από την αρκούδα, την οποία μεγάλωνε από τότε που ήταν πολύ μικρή, σε μια περιφραγμένη έκταση στον κήπο του.

 

Οι αρχές ανακάλυψαν τον «σκελετό» του 41χρονου όταν πήγαν σπίτι του, αφού συγγενείς του είχαν αναφέρει την εξαφάνισή του, σημειώνοντας πως το ζώο δεν ήταν στη θέση του, αλλά τριγυρνούσε ελεύθερο. Η αρκούδα σκότωσε επίσης και δυο από τους τρεις σκύλους του Sergey. 

 

 

 

 

 

Η αστυνομία αποφάσισε να θανατώσει την αρκούδα, η οποία είχε δραπετεύσει από το κλουβί της. «Σκοτώσαμε το επικίνδυνο ζώο. Λόγω των μέτρων που ελήφθησαν, η αρκούδα δεν συνιστά πλέον κίνδυνο για την ζωή των πολτών», ανέφεραν οι αρχές. 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 41χρονος Sergey είχε διασώσει την αρκούδα, που ονομαζόταν Vorchun ή Grumbler, πριν τέσσερα χρόνια, μαζί με ένα άλλο μωρό αρκούδα, και αποφάσισε να τις μεγαλώσει στο χωράφι του. «Το κλουβί ήταν ανοιχτό. Το ζώο περπατούσε τριγύρω και φερόταν επιθετικά. Στο οικόπεδο βρήκαμε τον σκελετό ενός άντρα», ανέφερε η αστυνομία. 

 

 

 

 

 

Ο 41χρονος κυνηγός είχε δώσει το ένα αρκουδάκι αλλά αποφάσισε να κρατήσει το άλλο, καθώς η μόνη προσφορά που είχε ήταν από έναν «σταθμό δολωμάτων», όπου τα κυνηγόσκυλα εκπαιδεύονται με ζωντανά θηράματα. Αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις είναι πολύ δημοφιλείς στην Ρωσία. 

 

Ο Sergey Grigoriyev φέρεται να είχε δεχθεί ξανά επίθεση στο παρελθόν από την αρκούδα αλλά αγνόησε τις παραινέσεις των φίλων του να την δώσει.