Η εικόνα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε χθεσινή διεθνή σύνοδο στη Βιέννη προκάλεσε για άλλη μια φορά ανησυχία.

 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται να μη μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Ένας άντρας από πίσω του προσπαθεί να τον συγκρατήσει, ενώ μια γυναίκα δίπλα του τον στηρίζει με το σώμα της ώστε να μη βρεθεί στο έδαφος. 

 

Oι φωτογραφίες μεταδόθηκαν από διεθνή ΜΜΕ και προκάλεσαν υπαινιγμούς πως ο Γιούνκερ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, κάτι που οδήγησε εκπρόσωπο της Επιτροπής να αναφερθεί στο θέμα. 

 

EPA
EPA

 

EPA
EPA

 

«Οι φωτογραφίες κάποιες φορές λένε ψέματα, όπως το κάνουν σε αυτήν την περίπτωση» είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου Μίνα Αντρέεβα σε δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υγεία του προέδρου της Επιτροπής.

 

«Ο πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας και είναι σε πλήρη ισχύ από χθες το βράδυ» πρόσθεσε η αξιωματούχος σχετικά με την παρουσία του 64χρονου Γιούνκερ σε φόρουμ που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Αυστρίας με ηγέτες αφρικανικών χωρών.

 

Η Αντρέεβα σημείωσε ότι μόλις μίλησε με τον ίδιο καταλήγοντας «είναι πολύ καλά», ενώ προσέθεσε ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως κι ο ίδιος έχει δηλώσει, ορισμένες φορές πονάει ενώ περπατάει, ως αποτέλεσμα των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη σε ένα τροχαίο ατύχημα πριν από 30 χρόνια.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters