Ένας καμηλιέρης και μια νεαρή γυναίκα συνελήφθησαν σήμερα στην Αίγυπτο, επειδή βοήθησαν ένα ζευγάρι τουριστών να ανέβει σε μια πυραμίδα και να βγάλει γυμνές φωτογραφίες, προκαλώντας την κατακραυγή σε ολόκληρη τη χώρα.


Την περασμένη εβδομάδα, ο Δανός φωτογράφος Αντρέας Χβιντ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ιδίου ενώ είναι γυμνός συντροφιά με μια φίλη του, τα χαρακτηριστικά της οποίας έχουν σκόπιμα αποκρυφτεί, με ψηφιακή επεξεργασία. 

 

«Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο καμηλιέρης των πυραμίδων (...), ηλικίας 54 ετών, εμπλέκεται, καθώς φέρεται να βοήθησε τους Δανούς να εισέλθουν στον χώρο τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου με αντάλλαγμα το ποσό των 4000 αιγυπτιακών λιρών (200 ευρώ)», αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

 

Παράλληλα, μια γυναίκα 31 ετών, που έφερε σε επαφή το ζευγάρι με τον καμηλιέρη, επίσης συνελήφθη καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο, γνώρισε τους Δανούς μέσω του Διαδικτύου.


Ο οδηγός της καμήλας και η γυναίκα παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους και θα οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέα.


Εκτός των φωτογραφιών, ένα βίντεο, με πρωταγωνιστές το ίδιο ζευγάρι, τον φωτογράφο και τη φίλη του, αναρτήθηκε στο YouTube την 8η Δεκεμβρίου. Εκεί διακρίνεται το ζευγάρι να κατεβαίνει από μια πυραμίδα, μέσα στο σκοτάδι. Κατόπιν η γυναίκα, με την πλάτη στο φακό, αρχίζει να γδύνεται.

 

 


Το βίντεο έχει συγκεντρώσει έως σήμερα 4,5 εκατομμύρια προβολές.

 

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και το βίντεο πυροδότησαν μια διαμάχη στην Αίγυπτο, καθώς ορισμένοι έκριναν πως στις σκηνές αποτυπώνονται παράνομες ενέργειες, ασεβείς προς την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

 

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Χάλεντ ελ Ενάνι είχε κάνει λόγο για «πορνογραφικό βίντεο» και «παραβίαση των κανόνων δημόσιας ηθικής», διαβεβαιώνοντας ότι οι Αιγύπτιοι που ήταν υπεύθυνοι για το σκάνδαλο, θα τιμωρηθούν.

 

Σε μια συνέντευξη στη δανέζικη εφημερίδα, ο Χβιντ, ηλικίας 23 ετών, εξήγησε ότι «ονειρευόταν εδώ και πολλά χρόνια να ανέβει σε αυτήν τη μεγάλη πυραμίδα. Η ιδέα μιας γυμνής φωτογράφισης υπήρχε επίσης εδώ και καιρό».

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ