Ανακάλυψαν γιγαντιαίο σπήλαιο στον Καναδά - Μυστήριο το πώς ήταν κρυμμένο

Ανακάλυψαν γιγαντιαίο σπήλαιο στον Καναδά - Μυστήριο το πώς ήταν κρυμμένο Facebook Twitter
0

Ένα τεράστιο σπήλαιο ανακαλύφθηκε κρυμμένο σε απομακρυσμένη περιοχή του Καναδά με τους ειδικούς να πιστεύουν πως δεν έχει εξερευνηθεί ποτέ.

Το σπήλαιο ονομάστηκε «Sarlacc Pit» και κρύβεται στη φύση του Wells Gray Provincial Park της Βρετανικής Κολομβίας.

Έκπληκτοι δηλώνουν γεωλόγοι και επιστήμονες με την ανακάλυψή του καθώς μιλάνε για ένα τεράστιο σπήλαιο που είναι εντυπωσιακό το πώς πέρασε απαρατήρητο.

Όσο και αν έχουν ψάξει μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει καμιά ιστορική καταγραφή ή αναφορά για τη σπηλιά και τα αρχεία δεν υποδηλώνουν την ύπαρξή του.

Ανακάλυψαν γιγαντιαίο σπήλαιο στον Καναδά - Μυστήριο το πώς ήταν κρυμμένο Facebook Twitter

Η γεωεπιστήμονας Catherine Hickson, η οποία διεξήγαγε μια αποστολή στην περιοχή το Σεπτέμβριο δηλώνει πως είναι τεράστιο και πως σοκαρίστηκε όταν είδε τη μεγάλη τρύπα στο έδαφος.

Το γιγαντιαίο σπήλαιο, καταγράφηκε για πρώτη φορά από ελικόπτερο τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, αλλά τώρα μπόρεσε επισήμως να καταγραφεί η ύπαρξή του.

Το στόμιο της σπηλιάς είναι τεράστιο καθώς έχει πλάτος σχεδόν 60 μέτρα και από την άκρη του αποκαλύπτεται ένα εξίσου μεγάλο βάθος τουλάχιστον 100 μέτρων.

Σύμφωνα με την Hickson η τοποθεσία στο Wells Grey Provincial Park, όπου βρίσκεται το σπήλαιο, ήταν θαμμένη μέσα στο χιόνι όλο το χρόνο, μέχρι πριν από 20 έως 50 χρόνια, και αυτός είναι ίσως ο λόγος που η ανακάλυψη αυτή είναι τόσο αναπάντεχη και συναρπαστική.

Παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, οι ερευνητές δεν αποκαλύπτουν ακόμα την ακριβή τοποθεσία του σπηλαίου, προσπαθώντας να βοηθήσουν στην προστασία του παρθένου, φυσικού περιβάλλοντος - ειδικά επειδή οι επιστήμονες δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να το μελετήσουν πραγματικά.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM