Η Ben & Jerry's ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας γεύσης που ονόμασε «Pecan Resist». Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημοφιλής εταιρεία παγωτών στο site της, αυτή η γεύση προορίζεται για να συμβάλει «σε μια ειρηνική αντίσταση στην κατασταλτική και ρατσιστική πολιτική του Τραμπ».

 

Με τη νέα της γεύση, η Ben & Jerry's θα υποστηρίξει τέσσερις οργανισμούς με κοινωνικές ευαισθησίες που μάχονται κατά των διακρίσεων, τους Color of Change, Honor the Earth, Neta και Women's March, δωρίζοντας από 25.000 δολάρια στον καθένα.  

 

Με αυτή την κίνηση η εταιρεία ελπίζει να «χτίσει ένα μέλλον που τιμά τη συμπερίληψη, την ισότητα και τη δικαιοσύνη για τους έγχρωμους, τις γυναίκες, την LGBTQ κοινότητα, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες». 

 

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι και πιο ενθουσιασμένοι που θα στηρίξουμε αυτούς τους τέσσερις οργανισμούς που κάνουν απίστευτη δουλειά καθημερινά» δήλωσε ο CEO της Ben & Jerry's Matthew McCarthy.

 

«Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή της εταιρείας, το παγωτό μας και τον ακτιβισμό μας για να ενθαρρύνουμε όλους τους Αμερικανούς να υποστηρίξουν αυτά τα κινήματα που αντισταθμίζουν την πρόσφατη πολιτική οπισθοδρόμηση. Θεωρούμε ότι είναι πιο σημαντικό τώρα παρά ποτέ οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να σταθούν ενωμένοι και να υψώσουν ανάστημα».

 

Για τη συσκευασία, η εταιρεία ανάθεσε στην πολιτική ακτιβίστρια Favianna Rodriguez να φιλοτεχνήσει ένα πρωτότυπο σχέδιο. «Ως καλλιτέχνης, ξέρω καλά τη δύναμη του πολιτισμού και το αναγνωρίζω όταν μια επιχείρηση χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να προωθήσει την αγάπη, τη δικαιοσύνη και την περιβαλλοντική ευαισθησία» δήλωσε η Rodriguez. 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ben & Jerry's προωθεί τον ακτιβισμό μέσα από τα παγωτά της. Το 2009 μετονόμασε τη γνωστή γεύση Chubby Hubby σε Hubby Hubby για να υποστηρίξει τον γάμο των ομοφύλων.    

 

Με πληροφορίες από Out

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr