Απεργία την Πρωτομαγιά

«Πόλεμος» στην Dolce & Gabbana - Οι Κινέζοι είναι ακόμη οργισμένοι και το εμπάργκο συνεχίζεται

«Πόλεμος» στην Dolce & Gabbana - Οι Κινέζοι είναι ακόμη οργισμένοι και το εμπάργκο συνεχίζεται Facebook Twitter
0

Τα προϊόντα Dolce & Gabbana αποσύρονται από κινεζικούς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς οι μαζικές αντιδράσεις σε μια αμφιλεγόμενη διαφημιστική καμπάνια αυξάνονται και η οργή μετατρέπεται σε «οικονομικό πόλεμο».

Η εταιρεία δημοσίευσε μια διαφήμιση αυτήν την εβδομάδα, δείχνοντας ένα μοντέλο  από την Κίνα που αγωνίζεται να φάει ζυμαρικά και πίτσα με ξυλάκια.

Η εκστρατεία κατηγορήθηκε για χλευασμό της κινεζικής κουλτούρας και προώθηση στερεοτύπων.

Η διαμάχη αναδείχθηκε στο νούμερο ένα θέμα στην πλατφόρμα Weibo, το κινεζικό Twitter, με περισσότερες από 120 εκατομμύρια αναγνώσεις έως το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς διασημότητες - όπως η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Αναμνήσεις μιας Γκέισας» Ζανγκ Ζιγί - ανήρτησαν επικριτικά σχόλια σε βάρος του ιταλικού οίκου μόδας.

«Πόλεμος» στην Dolce & Gabbana - Οι Κινέζοι είναι ακόμη οργισμένοι και το εμπάργκο συνεχίζεται Facebook Twitter

Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες και ο οίκος κινδυνεύει να αντιμετωπίσει εμπάργκο σε μια από μία από τις μεγαλύτερες αγορές πολυτελείας στον κόσμο.

Πολλοί ζήτησαν μποϊκοτάζ της εταιρίας ενώ η κρίση επιδεινώθηκε όταν τα μηνύματα που φέρονται να γράφτηκαν από τον συνιδρυτή Stefano Gabbana, τα οποία περιελάμβαναν επιθετικά σχόλια για τον κινεζικό λαό, έγιναν viral.

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι και οι λογαριασμοί του σχεδιαστή είχαν χακαριστεί.

Καθώς οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν η ιταλική εταιρεία ακύρωσε ένα μεγάλο σόου μόδας στη Σαγκάη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αλλά τώρα οι λιανοπωλητές στην Κίνα συνεχίζουν τον πόλεμο στην Dolce & Gabbana.

Την Παρασκευή, τα προϊόντα της Dolce & Gabbana δεν ήταν διαθέσιμα στην Κίνα σε μεγάλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά για εταιρείες πολυτελείας και οι φόβοι για οριστικό εμπάργκο μεγαλώνουν ενώ κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό οικονομικά.

Ενώ η αντιπαράθεση θα μπορούσε να βλάψει την επιχείρηση, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα εξαρτηθούν από το πώς η Dolce & Gabbana θα αντιμετωπίσει με το φαινόμενο.

«Εάν μπορούν να δείξουν ότι ειλικρινά θέλουν να είναι δίπλα στον κινέζικο καταναλωτή και θέλουν να γνωρίσουν την κινεζική αγορά ... η επιχείρησή τους μπορεί να τα καταφέρει», λένε οι αναλυτές που περιμένουν να δουν αν ο «πόλεμος» θα κλιμακωθεί ή αν η κρίση θα εξασθενήσει και θα ξεχαστεί.

Την Παρασκευή υπήρξε και επίσημη συγγνώμη από τους σχεδιαστές η οποία δημοσιεύτηκε στο Instagram:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Dolce&Gabbana杜嘉班纳致歉声明.于简介中查看完整视频| Dolce&Gabbana apologizes. Link in bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) στις

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Dolce & Gabbana πυροδοτούν αντιδράσεις στην Κίνα. Πέρυσι, έπειτα την προβολή διαφημίσεών τους δέχθηκαν επικρίσεις, καθώς κατηγορήθηκαν ότι δείχνουν μονάχα την άσχημη πλευρά της ζωής στην Κίνα.

 
Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ