Αφίσα στη Γαλλία έγινε αντικείμενο διαμάχης – Για «κακό χιούμορ» μίλησαν οι δικαστές

Αφίσα στη Γαλλία έγινε αντικείμενο διαμάχης – Για «κακό χιούμορ» μίλησαν οι δικαστές Facebook Twitter
1

Δικαστήριο στη Γαλλία αποφάνθηκε ότι οι αφίσες που δείχνουν μία γυναίκα δεμένη να ουρλιάζει πάνω σε σιδηροδρομικές ράγες δεν είναι παράνομες.


Οι διαφημιστικές αφίσες πυροδότησαν αντιπαράθεση αλλά και νομική διαμάχη μετά την ανάρτησή τους σε περιοχή της Βόρειας Γαλλίας και συγκεκριμένα στην πόλη Μπεζιέρ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στόχος της διαφημιστικής προβολής αυτής ήταν η υποστήριξη της τοπικής καμπάνιας που ήθελε να φέρει τα τρένα μεγάλης ταχύτητας (TGV) στην περιοχή.


Στην εικόνα υπήρχε η λεζάντα «Με το TGV θα υπέφερε λιγότερο»


Οι επικριτές της εν λόγω διαφημιστικής καμπάνιας έκαναν λόγο για συναίνεση στη βία κατά των γυναικών, τόσο λόγω της φωτογραφίας όσο και του μηνύματος, ζητώντας από τον δήμαρχο της περιοχής Robert Ménard το αυτονόητο, να τις αφαιρέσει.


Η διαφημιστική αυτή καμπάνια βγήκε λίγους μήνες μετά τη δολοφονία μίας γυναίκας, της Emilie Hallouin, όταν ο σύντροφός της την έδεσε στις γραμμές του TGV.


Ωστόσο το δικαστήριο μετά την άρνηση του δημάρχου να κατεβάσει τις αφίσες και τον σάλο που δημιουργήθηκε έκανε λόγο για «κακό χιούμορ» που δεν προάγει ωστόσο τη βία κατά των γυναικών.

Με πληροφορίες από τον Guardian 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια