Αφίσα στη Γαλλία έγινε αντικείμενο διαμάχης – Για «κακό χιούμορ» μίλησαν οι δικαστές

Αφίσα στη Γαλλία έγινε αντικείμενο διαμάχης – Για «κακό χιούμορ» μίλησαν οι δικαστές Facebook Twitter
1

Δικαστήριο στη Γαλλία αποφάνθηκε ότι οι αφίσες που δείχνουν μία γυναίκα δεμένη να ουρλιάζει πάνω σε σιδηροδρομικές ράγες δεν είναι παράνομες.


Οι διαφημιστικές αφίσες πυροδότησαν αντιπαράθεση αλλά και νομική διαμάχη μετά την ανάρτησή τους σε περιοχή της Βόρειας Γαλλίας και συγκεκριμένα στην πόλη Μπεζιέρ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στόχος της διαφημιστικής προβολής αυτής ήταν η υποστήριξη της τοπικής καμπάνιας που ήθελε να φέρει τα τρένα μεγάλης ταχύτητας (TGV) στην περιοχή.


Στην εικόνα υπήρχε η λεζάντα «Με το TGV θα υπέφερε λιγότερο»


Οι επικριτές της εν λόγω διαφημιστικής καμπάνιας έκαναν λόγο για συναίνεση στη βία κατά των γυναικών, τόσο λόγω της φωτογραφίας όσο και του μηνύματος, ζητώντας από τον δήμαρχο της περιοχής Robert Ménard το αυτονόητο, να τις αφαιρέσει.


Η διαφημιστική αυτή καμπάνια βγήκε λίγους μήνες μετά τη δολοφονία μίας γυναίκας, της Emilie Hallouin, όταν ο σύντροφός της την έδεσε στις γραμμές του TGV.


Ωστόσο το δικαστήριο μετά την άρνηση του δημάρχου να κατεβάσει τις αφίσες και τον σάλο που δημιουργήθηκε έκανε λόγο για «κακό χιούμορ» που δεν προάγει ωστόσο τη βία κατά των γυναικών.

Με πληροφορίες από τον Guardian 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια