Τραμπ: Δεν θέλω να ακούσω το ηχητικό της δολοφονίας Κασόγκι

Τραμπ: Δεν θέλω να ακούσω το ηχητικό της δολοφονίας Κασόγκι Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τράμπμ αρνήθηκε να ακούσει την ηχητική καταγραφή της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκγι, λέγοντας ότι η δολοφονία ήταν άγρια.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο πρόεδρος είπε στον παρουσιαστή: «Δεν θέλω να ακούσω την ταινία, δεν υπάρχει λόγος να ακούσω την ταινία».

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου έρχονται ενώ έχει γίνει ήδη γνωστό το συμπέρασμα της CIA ότι η δολοφονία του Κασόγκι ήταν διαταγή του σαουδάραβα πρίγκιπα μπιν Σαλμάν.

Στην συνέντευξη του ο πρόεδρος δηλώνει πως η δολοφονία ήταν «πολύ βίαιη, πολύ κακή και τρομερή». Προσθέτει πως δεν θέλει να ακούσει το ηχητικό γιατί είναι πολύ βίαιο και φρικτό το περιεχόμενό του, αλλά λέει πως γνωρίζει τ ακριβώς περιλαμβάνεται στις κασέτες.

Την ίδια ώρα, στο δίκτυο CNN Turk, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως οι δολοφόνοι του σαουδάραβα δημοσιογράφου πιθανόν να μετέφεραν μέσα σε βαλίτσα εκτός Τουρκίας το διαμελισμένο πτώμα του.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Ακάρ μιλώντας σε πάνελ στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Χάλιφαξ του Καναδά.

«Μια πιθανότητα είναι να εγκατέλειψαν την χώρα τρεις με τέσσερις ώρες μετά την διάπραξη του εγκλήματος. Πιθανόν να μετέφεραν μέσα στις βαλίτσες τους το διαμελισμένο πτώμα του Κασόγκι χωρίς να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα λόγω της διπλωματικής τους ασυλίας», είπε σύμφωνα με το CNN Turk ο Ακάρ.

Η Τουρκία έχει υποστηρίξει ότι 15 πρόσωπα εμπλέκονται στην δολοφονία και ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε. Τούρκοι αξιωματούχοι μάλιστα έχουν ζητήσει την διενέργεια έρευνας για το αν το πτώμα διαλύθηκε μέσα σε οξύ.

Ο σαουδάραβας γενικός εισαγγελέας Σαλάαν αλ-Σαλάαν είπε την Πέμπτη ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε, απομακρύνθηκε από το κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου και διαπράχθηκε ο φόνος στις 2 Οκτωβρίου, και παραδόθηκε σε έναν μη κατονομαζόμενο ντόπιο συνεργάτη.

Η Τουρκία λέει ότι διαθέτει ηχητικά ντοκουμέντα που συνδέονται με την δολοφονία, τα οποία έχει μοιραστεί με τους δυτικούς της συμμάχους. Ένας τούρκος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι συνάδελφοί του που άκουσαν τις ηχογραφήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και την ίδια την δολοφονία καθώς και συνομιλίες πριν από την επιχείρηση, τρομοκρατήθηκαν αλλά οι χώρες τους δεν έκαναν τίποτα.

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM