Τραμπ: Δεν θέλω να ακούσω το ηχητικό της δολοφονίας Κασόγκι

Τραμπ: Δεν θέλω να ακούσω το ηχητικό της δολοφονίας Κασόγκι Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τράμπμ αρνήθηκε να ακούσει την ηχητική καταγραφή της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκγι, λέγοντας ότι η δολοφονία ήταν άγρια.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο πρόεδρος είπε στον παρουσιαστή: «Δεν θέλω να ακούσω την ταινία, δεν υπάρχει λόγος να ακούσω την ταινία».

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου έρχονται ενώ έχει γίνει ήδη γνωστό το συμπέρασμα της CIA ότι η δολοφονία του Κασόγκι ήταν διαταγή του σαουδάραβα πρίγκιπα μπιν Σαλμάν.

Στην συνέντευξη του ο πρόεδρος δηλώνει πως η δολοφονία ήταν «πολύ βίαιη, πολύ κακή και τρομερή». Προσθέτει πως δεν θέλει να ακούσει το ηχητικό γιατί είναι πολύ βίαιο και φρικτό το περιεχόμενό του, αλλά λέει πως γνωρίζει τ ακριβώς περιλαμβάνεται στις κασέτες.

Την ίδια ώρα, στο δίκτυο CNN Turk, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως οι δολοφόνοι του σαουδάραβα δημοσιογράφου πιθανόν να μετέφεραν μέσα σε βαλίτσα εκτός Τουρκίας το διαμελισμένο πτώμα του.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Ακάρ μιλώντας σε πάνελ στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Χάλιφαξ του Καναδά.

«Μια πιθανότητα είναι να εγκατέλειψαν την χώρα τρεις με τέσσερις ώρες μετά την διάπραξη του εγκλήματος. Πιθανόν να μετέφεραν μέσα στις βαλίτσες τους το διαμελισμένο πτώμα του Κασόγκι χωρίς να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα λόγω της διπλωματικής τους ασυλίας», είπε σύμφωνα με το CNN Turk ο Ακάρ.

Η Τουρκία έχει υποστηρίξει ότι 15 πρόσωπα εμπλέκονται στην δολοφονία και ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε. Τούρκοι αξιωματούχοι μάλιστα έχουν ζητήσει την διενέργεια έρευνας για το αν το πτώμα διαλύθηκε μέσα σε οξύ.

Ο σαουδάραβας γενικός εισαγγελέας Σαλάαν αλ-Σαλάαν είπε την Πέμπτη ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε, απομακρύνθηκε από το κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου και διαπράχθηκε ο φόνος στις 2 Οκτωβρίου, και παραδόθηκε σε έναν μη κατονομαζόμενο ντόπιο συνεργάτη.

Η Τουρκία λέει ότι διαθέτει ηχητικά ντοκουμέντα που συνδέονται με την δολοφονία, τα οποία έχει μοιραστεί με τους δυτικούς της συμμάχους. Ένας τούρκος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι συνάδελφοί του που άκουσαν τις ηχογραφήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και την ίδια την δολοφονία καθώς και συνομιλίες πριν από την επιχείρηση, τρομοκρατήθηκαν αλλά οι χώρες τους δεν έκαναν τίποτα.

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM